NA VÁNOČNÍM TURNAJI TŘETÍ

Autor: , 4.1.2011

Na Zimním poháru města Slaný 2010 jsme skončili nakonec na třetím místě, když nás v semifinále na penalty porazila mělnická juniorka. Postřehy Kuby Macáka níže.

Do turnaje byla nominována velmi silná sestava v následujícím složení:

Hnízdil – Abrhám, Blanda, Caizl, Hafenrichter, Jiránek, Muláček, Rada, Zelenka

Hned první utkání ve skupině proti Spartě Slaný ukázalo, že to s postupem ze skupiny nebude tak lehké, jak se čekalo. I když jsme již vedli 2:0, Sparta tento stav dokázala otočit a vyhrát. V druhém zápase jsme hráli s MCE Slaný, i v tomto utkání jsme dokázali ztratit dvoubrankové vedení, ale nakonec jsme to byli my, kdo se radoval z výhry. V posledním utkání s Hraslem se hrálo o postup, ale také o umístění, protože případné druhé místo ve skupině by tým poslal v semifinále proti velmi silnému Olympiku Mělník U-18. Potřebné vedení jsme nad Hraslem drželi až do posledních vteřin, kdy Hnízdil podcenil dlouhý nákop a míč mu propadl do brány. My tudíž skončili druzí ve skupině a mohli se připravovat na Mělník.

V semifinálovém utkání jsme se dostali do vedení a to si drželi. Mělník však prokázal své kvality nasbírané ve druhé lize a také první juniorské a chvíli před koncem vyrovnal. O postupu se tedy rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Ten jsme po nespěšných pokusech Muláčka a Hafenrichtera prohráli a šli jen do boje o třetí místo. Kvůli časové nouzi se pouze kopaly penalty, ve kterých jsme si poradili s Hraslem, když poslední rozhodující dal brankář Hnízdil.

Získali jsme tedy třetí místo a pro naše barvy mohlo být útěchou alespoň získání koruny střelců turnaje pro Radu, jenž se za celý turnaj trefil šestkrát.

Pro úplnost zde jsou první čtyři místa: 1. Union Slaný, 2. Olympik Mělník U-18, 3. RSC Čechie Slaný, 4. Hrasl Slaný