FC DALMACH TURNOV – RSC ČECHIE SLANÝ 9:0 (6:0)

Autor: , 8.2.2011

Na půdě turnovského Dalmachu jsme dostali jednoznačný a zasloužený výprask, jeden z nejhorších v letošní sezóně. Domácí tím ukončili naši sedmibodovou minisérii, přesto stále držíme devátou příčku tabulky se čtyřbodovým náskokem na předposlední Příbram.

Vzhledem k vývoji v I. lize bude letos z naší skupiny sestupovat jediný tým, kterým je momentálně Kadaň, jež na nás ztrácí sedm bodů, má ovšem zápas k dobru. Tabulku najdete zde. Příští, sedmnácté, kolo vynecháváme a po něm bude situace v souboji o záchranu zase přehledná. Níže vám přinášíme referát Kuby Macáka z Turnova.

Bohužel jsme inkasovali hned v první minutě, dlouhý výhoz domácího brankáře si útočník zpracoval, potáhl po čáře a přes bránícího Hafenrichtera ho poslal před bránu, kde se si pro něj doběhl druhý útočník, kterého běžecky nestačil pokrýt náš druhý obránce. Ve čtvrté minutě přišla další chyba, Jiránek špatně vyhodnotil situaci a zbytečně šel zdvojit hráče, přičemž svého nechal před Hnízdilem. Ale s jeho střelou si Hnízdil poradil. To bohužel nebylo vše, v páté minutě šel před naší bránu vysoký míč. Hnízdil si pro něj šel a dal to křikem i vědět, ale Urban do míče šel také a svojí hlavou vyběhnutého Hnízdila přehlavičkoval a poslal míč do sítě. Zanedlouho to bylo již 3:0, když dostal pěknou přihrávku zcela volný hráč, na kterého naše obrana opět zapomněla, ten udělal Hnízdilovi kličku a pohodlně skóroval. Až v deváté minutě jsme si mohli připsat první vážnější šanci pro naše barvy, ale Průchovu střelu k tyči vyrazil domácí brankář. O pár minut později se do dobré situace dostal i Jiránek – Hafenrichter poslal míč před bránu, kde na něj čekal Jiránek ale jeho zakončení skončilo jen vedle brány. I čtvrtá branka padla po zbytečné ztráta na útočné polovině a přečíslení třech na jednoho. Za minutu to bylo už o pět branek, to se domácí prosadili akci na jeden dotek. A rázem tu byla i šestá branka, které předcházela další zbytečná ztráta a další přečíslení. V sedmnácté minutě přišlo další přečíslení, ale tentokrát se stačil vrátit Jiránek a akci zastavit. V poslední minutě si dlouhý výhoz zpracoval Urban a vystřelil, ale jeho střela směřovala jen do brankáře.

Ve druhém poločase jsme přidali a hned v třiadvacáté minutě si vybojovali trestný kop, ale s tím si následně poradil domácí brankář. Bohužel ani přestávka nám nepomohla k tomu, abychom se vyvarovali chybám. Další z nich jsme vyprodukovali v pětadvacáté minutě a samostatný nájezd na Hnízdila domácí potrestali. První naši branku jsme si mohli připsat v devětadvacáté minutě, ale když se nám již podařilo dostat míč před prázdnou bránu, nebyl tam nikdo, kdo by ho uklidil do sítě. Ve čtyřiatřicáté minutě jsme si připsali již pátý akumulovaný faul a museli začít dávat pozor. Netrvalo to ale dlouho, již za minutu jsme domácím nabídli 10m. kop, který však Hnízdil ho vyrazil. I osmá branka domácích byla pěkná, když roh rozehráli lobem na volného hráče a ten střelou z první pálil přesně. Když následně Hafenrichter nastřelil tyč, bylo jasné, že nám dnešního večera není branka souzena. Naopak jsme dostali ještě devátou, když dlouhý výhoz uklidil podél Hnízdila do sítě jeden z domácích. V poslední minutě měli domácí možnost zahrávat druhý 10m. kop, ale ani tentokrát se neprosadili. A tak nám nepřipsali potupnou desítku.

Sestava: Hnízdil(Sapík) – Hafenrichter©, Průcha, Jiránek, Kozák, Rada, Urban, Blandis, Klempt