DŮLEŽITÁ VÝHRA – PORAZILI JSME PŘÍBRAM 7:5

Autor: , 21.2.2016

V 18.kole DIVIZE A jsme nastoupili v domácím utkání proti celku Legie Příbram, soupeři z kategorie těch „neoblíbených“, což se opět jen potvrdilo. Utkání pro nás bylo strašně důležité, neboť šlo jednak o souboj s týmem, který je na tom bodově podobně a pak také předposlední Dobřichovice nečekaně porazily druhý Chomutov a přiblížily se na naší nesestupovou příčku na pouhé čtyři body. Hektické a emotivní utkání, které se příliš nevyvedlo oběma arbitrům – pískali velmi nepřesně na obě strany a svým rozhodováním dost vyhrotili celý zápas, jsme však dokázali zvládnout a zvítězili jsme 7:5.

RSC Čechie Slaný – Legie Příbram 7:5 (5:3)
Úvod do utkání nám vůbec nevyšel – v první minutě jsme inkasovali, ale hned v té druhé Jiránek po přihrávce Mrštiny vyrovnal na 1:1. Ve 4.minutě zvýšil Stolár na 2:1, hrálo se oboustraně velmi rychlé a kvalitní utkání a jen škoda, že byl soupeř natolik přemotivovaný a sudím se zápas začal poněkud vymykat z rukou. V půli 1.poločasu jsme polevili koncentraci a dovolili soupeři v rozmezí dvou minut nejen srovnat stav, ale bohužel i jít do vedení. V 11.minutě jsme prohrávali 2:3. To však bylo ze strany soupeře všechno. Ve 13.minutě přihrál Stolár Caizlovi, který vyrovnal na 3:3 a v 16.minutě předvedl krásnou akci Chadima s Horou, když nám posledně jmenovaný vrátil vedení – 4:3. Dvě minuty nato nahrál Chadima Mrštinovi a my vedli 5:3. Hosté hráli na hraně pravidel a my se bohužel nechali vyprovokovat k faulům, což mělo za následek dva desetimetrové kopy proti nám. Kudrna v naší bráně však chytal celé utkání naprosto bezchybně.
Do druhé půle jsme vstoupili velmi aktivně a ve 23. minutě navýšili náskok na tři branky, když se trefil Caizl – 6:3. O dvě minuty nato dal pak výborně hrající Mrština na 7:3 a vše nasvědčovalo tomu, že si náskok pohlídáme a utkání v klidu dohrajeme. Bohužel tomu tak nebylo. Ve 27.minutě jsme po střele do šibenice inkasovali, což byla sice voda na mlýn soupeře, ale stále jsme drželi dostatečný náskok 7:4. Hosté se potom ale začali tradičně věnovat víc svým diskusím s rozhodčími, hra se nejen kouskovala, ale také přiostřila. Příbramští patří mezi týmy, které nemají žádnou úctu k soupeři ani rozhodčím, byť je pravdou, že tu si dvojice arbitrů příliš nezasloužila, a stejně jako vloni tu začali předvádět svoji nechutnou hereckou exhibici. Zbytek utkání měl s futsalem už jen pramálo společného. Dvě červené karty na straně hostí, neustálé diskuse, urážky, nadávky… Když v 35.minutě proměnili hosté desetimetrový kop a snížili na 7:5, bylo jasné, že závěr utkání nebude jednoduchý. Závěrečná pětiminutovka byla hodně horká, ale naši hráči skvěle dirigováni trenérem Žákem ji zvládli na výbornou. Dvougólový náskok jsme si pohlídali a nepříjemného a neoblíbeného soupeře porazili 7:5.

Branky: Mrština 2, Caizl 2, Stolár, Hora, Jiránek

Sestava: Kudrna – Chadima ©, Jiránek, Stolár, Hora, Caizl, Mrština, Švásta

Statistiky z utkání přineseme v příštích novinkách, pohled na tabulku, v níž jsme poskočili na 9.příčku je zde.