ČECHII ČEKÁ DŮLEŽITÝ ZÁPAS O ZÁCHRANU

Autor: , 5.3.2010

Po dvou vcelku očekávaných porážkách s Kladnem a Andy Liberec hraje naše mužstvo s přijatelnějším a tradičním soupeřem – FC Arsenal Benešov. Postavení v tabulce nám nedává pro záchranu moc jiných možností, než bodovat v duelu naplno. Utkání se uskuteční tento pátek od 21:00 v naší domácí hale na Kladně.

Se 16 body jsme na předposlední příčce II ligy – Západ, zatímco náš protivník drží klidné poklidné šesté místo. Naše soupeře o záchranu čekají těžké zápasy, Teplice hrají doma s Andy Liberec, naším minulým soupeřem, a Tábor hostí Indoss Plzeň. V případě výhry máme tudíž reálnou šanci dostat se před tyto celky a alespoň na chvíli vyplout ze sestupových vod. Pro doplnění dodáváme, že Slavia TU Liberec, momentálně poslední tým, bude hrát v Turnově, který je již napůl zachráněn.

FC Arsenal Benešov rozhodně patří mezi nejstabilnější týmy českého futsalu, učástnil se prvních tří sezón I. ligy a od sestupu v roce 1996 hraje nepřetržitě II.ligu, tedy již téměř patnáct let! Je to také mužstvo známé pro svou nekonfliktnost a dodržování fair-play, jejíž hodnocení několikrát vyhrálo.

V prvním vzájemném zápase jsme v oslabené sestavě na domácí nestačili a prohráli 2:4 (0:2), reportáž Kuby Macáka z tohoto zápasu je zde. V posledních 4 letech jsme se utkali celkem pětkrát a bilance je pro nás velice nepříjemná, na zápasy 1-0-4 se skóre 14:23, poslední naše výhra se datuje 9.3.2007. Je na čase tyto statistiky poupravit.

Na utkání jste srdečně zváni!