ČECHIE SE CHYSTÁ NA NOVOU SEZÓNU

Autor: , 10.9.2010

Po prázdninové odmlce se pomalu začíná blížit nová sezóna II. Ligy – Západ a my vám přinášíme základní informace o blízké budoucnosti našeho „A“ týmu.

Hned na začátku je určitě dobré si připomenout kulturní akci neodmyslitelně spjatou s Čechií jakožto pořadatelem a slánským letním kinem jakožto místem, totiž Valník, jenž se dočkal již 11. ročníku. Letošní počasí ani ekonomická situace nám po letech nepřály a i díky nim jsme v tradičním posledním srpnovém víkendu zaznamenali úbytek návštěvníků, jejichž počet se zastavil na číslici 2 649. Přesto se jedná o velkou akci a stálici na české rockové scéně, na kterou můžeme být jedině hrdí a která nám pomáhá zajišťovat sportovní sezónu.

Ve II. lize se událo opět velké množství změn, vždyť původně jsme se jí ani neměli účastnit. Z divize postoupili FC 83 Příbram na úkor Slavie TU Liberec a Kadaň, která získala právo účasti spojením s teplickým celkem FC Balticflora United. Více zde. Z první ligy sestoupil silný Olympik Mělník, který nahrazuje náš oblíbený Indoss Plzeň, a protože po odstoupení Tábora neměl nikdo další z divize zájem, přestoupil k nám na vlastní žádost finalista východní skupiny – UFA Salamandr Hradec Králové.

Takto vypadal situace ještě před pár dny, než oznámil konec svého působení klub s bohatou tradicí – FK Mladá Boleslav. V současné době se tedy zdá vysoce pravděpodobné, že se naše soutěž odehraje s 11 kluby.

Pohyby v našem kádru oznámil trenér Miroslav Chadima již na fóru, pojďme si je zopakovat: odešli nebo z různých důvodů nemají zájem o hru v „A“ týmu Polák (Mělník), Špeta (Zlonice), Štěrba (Union), Skořepa, Vojta, Kvapil a nově i Švásta. Nadále jednáme o dalším působení Zímy a nově i o Landvojtovičovi a Cílkovi, z hostování v Teplicích se navrátil Hafenrichter.

Složení základního kádru tak nyní vypadá následovně: Jochman, (Cílek) – Hafenrichter, Mrština, Urban, Jiránek, Kozák, Zelenka, Klempt, (Landvojtovič, Zíma) + další hráči z našich juniorek a nižších celků.

Hráči se již scházejí k prvním tréninkům a trenér jim naordinoval hned dva těžké přípravné zápasy, ve čtvrtek 16.9. se utkáme s Kladnem a v pátek 24.9. v Neratovicích s Mělníkem. Navíc na svatého Václava zajíždíme do Teplic na turnaj Centurions Futsal Cup pořádaný místním týmem krajského přeboru FC Centurions (další účastnici jsou například Kadaň, HFK Příbram, Ebárna Kladno, Union Slaný..)

Poté již začíná druhá liga, k prvním dvěma utkáním vyrážíme v pátek 1.10. do Hradce Králové a v neděli 10.10. do Liberce poměřit síly s Alfou. Domácí zápas nás tedy čeká až 15.10., kdy hostíme druhý liberecký celek – Andy. Domácí zápasy budeme hrát standardně v kladenské sportovní hale v pátky od 19:00.