UFA S. HRADEC KRÁLOVÉ – RSC ČECHIE SLANÝ 5:2 (2:1)

Autor: , 2.10.2010

První ligový zápas na půdě velkého favorita z Hradce Králové dopadl bohužel podle očekávání a my si odvážíme domů  porážku 5:2. Přinášíme vám reportáž Kuby Macáka, sestřih utkání najdete pod tímto odkazem a hodnocení trenéra soupeře jistě najdete brzy na jeho webu. Další výsledky prvního kola včetně tabulky najdete zde a komentáře ke dvěma druholigovým zápasům (Benešov – Andy Liberec a Šumperk – Kunčice z východní skupiny) tady.

Do utkání jsme vstoupili s jasnou taktikou rychle přecházet z dobré zónové obrany do brejků a ty proměňovat.

První zákrok si připsal Jochman ve druhé minutě, kdy vyrazil střelu domácích. O minutu později Hafenrichter vybojoval balón a postupoval sám na brankáře, ale v poslední chvíli ho skluzem zastavil jeden z domácích. Bohužel ani v dnešním utkání jsme se nevyvarovali fatálních chyb. První si připsal Landvojtovič, který špatně rozehrál a nabídl brejk domácím, při kterém nás zachránila až tyč branky. V osmé minutě pak již přišla první branka, střelou z hranice vápna se prosadil domácí Černý. 1:0. Z vedení se Hradec neradoval dlouho, za minutu bylo vyrovnáno: Landvojtovič přihrával na zadní tyč, kde si před dobíhajícím Hafenrichterem jeden z domácích srazil balón do vlastní sítě. 1:1. V minutě patnácté vyrobil další fatální chybu nejzkušenější hráč Čechie Chadima, když jako poslední poslal míč přímo na nohu protihráče, který se rychle přemístil před Jochmana, tvrdě vypálil a našemu brankaři míč propadl pod rukou do sítě. 2:1. V zápětí mohl vyrovnat Kozák, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Jako poslední v první půly o sobě dali vědět domácí, ale se střelou zhruba z metru si Jochman poradil.

Úvod druhého poločasu nám nevyšel, protože třetí branku Hradce zajistil domácí Placák. 3:1. Na tuto branku jsme odpověděli asi nejhezčí akcí zápasu: Landvojtovič vyvezl balón na půlku Hradce, vysokým lobem našel Jiránka a ten přesnou přihrávkou přes půl hřiště oslovil Kozáka, který skluzem uklidil míč do odkryté brány. 3:2. Utkání jsme si prohráli ve dvacáté sedmé minutě, kdy jsme dvakrát inkasovali. Nejdříve Jochmanovi nešťastně propadla mezi nohami střela z dálky a následně na housle domácí zahráli jednomu z našich obránců, dostali se tak před Jochmana, kterého umístěnou střelou překonali již popáté. 5:2. Do konce utkání se domácí soustředili již jen na udržení výsledku. Největší možnost na snížení přišla ve třiatřicáté minutě, kdy jsme v domácím pokutovém území pořádně zatopili. Následnou střelu hradecký brankář neudržel, ale dorážející Klempt bohužel mířil vedle. A když se neujala ani střela Jiránka, připsali jsme si první prohru v sezóně.

Sestava: Jochman, Cílek – Hafenrichter©, Chadima, Jiránek, Kozák, Landvojtovič, Klempt