RSC ČECHIE SLANÝ – FC 83 PŘÍBRAM 7:4 (4:2)

Autor: , 29.11.2010

V otevřeném utkání plném šancí na obou stranách jsme si připsali další tři body a v tabulce se díky tomu posunuli na desáté místo o skóre právě před Příbram, dva body za námi je ještě Kadaň. Před námi mají Litoměřice čtyřbodový zápas, příští utkání hrajeme opět doma, tentokrát v netradiční čas 21:00 proti Kladnu, jež se v posledních kolech probudilo obdobně jako my.  Reportáž Kuby Macáka vám právě přinášíme.

RSC Čechie Slaný – FC 83 Příbram  7:4 ( 4:2)

Jako první se z našeho týmu musel ukázat Cílek, když si po brejku hostů poradil se střelou, kterou bez problémů chytil. Ale ve druhé minutě již byl krátký na ŠvábCa, který sám před ním svoji šanci využil a poslal hosty do vedení. 0:1. Vyrovnat mohl Landvojtovič, kterého před bránou našel Urban, ale sám před brankářem pálil jen do něj. I v další akci měl prsty Urban, kdy uháčkoval dva protihráče a nabízel míč na zadní tyč na dorážku, ale jeho záměr bohužel nikdo nepochopil a tam balón skončil v zámezí. Poté opět zasahoval Cílek, když dokázal útočníka vytlačit ze střeleckého úhlu a znemožnit mu zakončení. Byl to opět Landvojtovič, kdo mohl vyrovnat, ale krásnou kombinaci po ose Zelenka – Průcha a právě zakončující Landvojtovič posledně jmenovaný zakončil střelou, která byla pouze zablokována obranou. V té samé minutě šel na hostujícího brankáře sám Průcha, ale ani starý matador tuto situaci nevyužil. Kýženou branku vsítil až mladíček Abrhám, když skluzem uklízel na zadní tyči krásnou přihrávku od kapitána Hafenrichtera. 1:1. Následně chyboval Jiránek a zasahovat musel Cílek, opět úspěšně. I v desáté minutě byl hlavní postavou Cílek, který vyrazil pokus směřující pravděpodobně do šibenice naší brány, a následná dorážka směřovala těsně vedle. Bohužel jsme se nevyvarovali dalších chyb a nabídli hostům brejk, kteří ho již využili. 1:2. Záhy mohl vyrovnat Abrhám, ale tentokrát sám před brankářem nebyl úspěšný. Poté již podruhé šel Průcha sám na brankáře, tentokrát jej sice oklamal, ale jeho pokus skončil na tyči. V šestnácté minutě přišla nejkrásnější akce zápasu, Chalupa vybojoval na vlastní polovině míč, poslal ho Kozákovi, který mu ho geniálním lobem vrátil a on mohl jít sám na brankáře. Oklamal i vyběhnuvšího brankáře a pohodlně balón uklidil do sítě. 2:2. Následně se konečně Průcha zbavil smůly, Kozákův pokus skončil na tyči a naše staronová posila konečně skórovala. 3:2. Minutu před koncem poločasu se dočkal i Chadima, který si počkal na přihrávku od Průchy a pohodlně do poloodkryté brány zakončil. 4:2. Mohli jsme dát i pátou branku, ale Zelenka sám před brankářem nedal – je to těžké, když to levák dostane na pravou.

Ve třiadvacáté minutě se před hostující bránu dostal i Chalupa, ale zase pálil jen do brankáře, od kterého začal rychlý brejk hostů, který skončil střelou vedle. Snížit se hostům přesto povedlo, to když chyboval Průcha a přečíslení příbramští využili. 4:3. Ve třicáté minutě přišel sporný moment, kdy jsme podle nás vstřelili regulérní branku, ale rozhodčí ji neuznali, protože se domnívali, že míč nepřešel brankovou čáru. Nicméně podle zpráv, co máme od kameramana, míč brankovou čáru opravdu překročil. Ale je dobré, že nás tato událost nevyvedla z koncentrace a my zápas rozhodli jinými brankami. O tu pátou se postaral nahrávající Chalupa a zakončující Zelenka. 5:3. Poté další brejk hostů, ale Jiránek na poslední chvíli zablokoval útočícího hráče na roh. V patnácté minutě Průcha opět klasicky nemířil v nadějné pozici přesně, ale do tyče. Svoji druhou branku v zápase následně dal Kozák, kdy byl zcela sám na středu hřiště a mohl se doslova zeptat brankáře, kam míč chce. Nakonec ho poslal k jeho levé tyči. 6:3. Za minutu při nás stálo štěstí, když jeden z hostů šel sám na Cílka, kterého přehodil, ale míč zastavila tyč. Poslední naší branku dal Průcha, ale konečný výsledek stanovili hosté, kteří se dostali před Cílka a poslali míč k tyči. 7:4. Ale to nám již nezkazilo radost ze tří bodů.

Sestava: Cílek(Jochman) – Hafenrichter©, Kozák, Chadima, Průcha, Abrhám, Zelenka, Urban, Landvojtovič, Chalupa, Jiránek

Branky: 2. 0:1 Šváb (Nohýnek), 7. 1:1 Abrhám (Hafenrichter), 10. 1:2 Vitásek, 16. 2:2 Chalupa (Kozák), 18. 3:2 Průcha (Kozák), 19. 4:2 Chadima (Průcha), 25. 4:3 Hausleitner (Vitásek), 30. 5:3 Zelenka (Chalupa), 35. 6:3 Kozák (Zelenka), 36. 7:3 Průcha, 37. 7:4 Wágner (Nohýnek)