RSC ČECHIE SLANÝ – SK KLADNO 2:12 (1:4)

Autor: , 3.12.2010

V utkání 10. kola jsme utrpěli debakl a opět jsme potvrdili, že se nám proti Kladnu nedaří. Tato porážka si nyní odnáší titul historicky nejvyšší z domácích zápasů. Reportáž Kuby Macáka vám přinášíme níže, tabulka na serveru eFutsal bude určitě v nejbližších dnech aktualizována, uvídíme, jestli našeho zaváhání využije Příbram, jež hraje dnes doma s Litoměřicemi.

Před utkáním ještě zástupci klubu jeho jménem poděkovali za léta vynikajících výkonů v našem dresu Tomáši Kvapilovi, kterému se snad po celou kariéru v červenočerném neříkalo jiným adjektivem než nestárnoucí a substantivem než kanonýr. Přineseme vám fotky a obsáhlejší článek.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a byly kladenským vyrovnaným soupeřem. V první šanci utkání se představili hosté, ale Cílek byl na svém místě. S odpovědí přišel Jiránek, ale jeho nástřel na zadní tyč nenašel adresáta. A zase Kladno přečíslení 3 na 2 zakončeno střelou vedle a pak my přečíslení ale 3 na 1, Kozák zakončoval ale jen do připraveného Čížka. V osmé minutě přišla první branka, na vápně se otočil s balónem Müller a nekompromisně zakončil. 0:1. Vyrovnat mohl Urban, který na půlicí čáře vybojoval balón a postupoval sám, ale před brankářem zazmatkoval a vystřelil jen slabě a ještě k tomu vedle. O svůj typický výjezd se pokusil Cílek, ale na půlicí čáře balón ztratil a následoval protiútok, ale střela do prázdné brány skončila vedle. Svoji chybku Cílek napravil v zápětí, když reflexivně vyrazil po trestném kopu SK. V patnácté minutě přišla druhá branka do naší sítě. 0:2. Tentokrát se nám podařilo odpovědět okamžitě, Průcha od vlastního vápna poslal pas na Kozáka, jenž obešel vyběhnutého Čížka a z těžkého úhlu zamířil přesně. 1:2. Minutu před koncem poločasu jsme neuhlídali opět Müllera a ten dorážel míč na brankové čáře. 1:3. A ani z toho jsme se nepoučili a darovali svoji hloupostí hostím i desetimetrový kop v zápětí. Ten proměnili. 1:4. Bohužel jsme v čase 19:57 faulovali znova a nabídli tak druhý 10m. kop, ten však šel vysoko nad bránu.

A jak jsme skončili poločas první, začali jsme i ten druhý. Nejdřív jsme hráli naivně ve vlastním pokutovém území, čehož využil Fujdiar a zvýšil na 1:5. O chvíli později přišel další závar, Cílek první střelu vyrazil, ale propadla mu dorážka na bližší tyč. 1:6. V šestadvacáté minutě se začal výsledek blížit debaklu, když po další chybě skóroval Hlava. 1:7. Dostali jsme šanci na snížení po dvojím hraní Čížka, ale tento pokus skončil jen blokovanou střelou. A zase brejk a osmá branka. 1:8. A to samé v té samé minutě – 1:9. Až po deváté a desáté brance Kladna jsme se zase trefili my, Landvojtovič poslal míč z metru do prázdné brány. 2:11. Ale poslední slovo měli hosté, půl vteřiny před koncem po protiútoku stanovili výsledek na desetigólový rozdíl 2:12.

Sestava: Cílek(Jochman) – Hafenrichter©, Chadima, Průcha, Jiránek, Kozák, Landvojtovič, Chalupa, Urban, Zelenka, Blanda

Branky: 16. Kozák, 40. Landvojtovič