RSC ČECHIE SLANÝ – UFA SALAMANDR HRADEC KRÁLOVÉ 2:8 (1:3)

Autor: , 19.12.2010

V domácím utkání jsme prohráli s druhým týmem tabulky především kvůli vlastním individuálním chybám a totální neschopnosti v zakončení. Přinášíme vám komentář Kuby Macáka, pohled soupeře bude zde. Náš nejbližší soupeř z tabulky Příbram prohrál v Turnově 6:7, Kadaň hraje až dnes. Přehled kola je k dizpozici tady.

Hned v úvodu se projevila nervozita nových hráčů, kdy Rada chyboval a umožnil střelecký pokus hostím. Ti ale pálili pouze vedle. O odpověď se postaral Kozák, ale jeho střelu vyrazil brankář. Poté se představila i druhá posila Hořejší. Na polovině vybojoval balón a postupoval sám na brankáře a celou akci zakončil přesným zakončením. 1:0. Vyrovnat mohli hosté vzápětí, po rohovém kopu nám zavařili ve vlastním pokutovém území a vše vyřešil až Chadima odkopem. Druhou branku mohl přidat Hořejší, ale jeho střelu z otočky vyrazil brankář. V sedmé minutě nás podržel Jochman, když vystihl přihrávku na zadní tyč a zamezil tak jisté brance. Bohužel v osmé minutě přišla jeho chyba, špatně vyhodnotil slabou střelu hostí a ta mu proklouzla do brány. 1:1. Vedení zpět pro naše barvy mohl zařídit Kozák, ale jeho pokus opět skončil na brankáři Hradce, a tak šli do vedení hosté, tentokrát se ujala střela k bližší tyči. 1:2. Průcha zkusil své štěstí z trestného kopu, ale trefil jen prvního hráče. Následně Jochman ustál samostatný nájezd. Další možnost k vyrovnání měl na noze Blanda, ale míč mu sebral těsně před bránou hostící brankář. Minutu před koncem poločasu Jiránek nepokryl svého hráče a ten tak mohl pohodlně zakončit do poloodkryté brány 1:3.

Ani úvod druhé půle nám nevyšel. Chadima byl obrán o míč před naší bránou a Jochman balón vyrazil až za brankovou čárou. 1:4. V další akci Chalupa narazil míč Jiránkovi, ale ten z blízka minul bránu. I kapitán Hafenrichter mířil vedle, a tak přišla pátá branka na druhé straně. Nástřel před bránu tečoval do sítě jeden z hostí. 1:5. Po malé domů jsme měli možnost zahrání nepřímého kopu a z něj dali i branku, ale rozhodčí nám ji neuznali, protože nepostřehli teč při rozehrání. Z následné akce Jochman vyběhl z brány, aby zastavil brejk, to se mu povedlo, ale míč se rychle vrátil na nohy hostí a ty ho se štěstím poslali do naší prázdné brány. 1:6. Po rohu nastřelil na zadní tyč míč Kozák, ale Rada balón netrefil. Za minutu pak ovšem právě Rada vyrazil míč z naší brankové čáry a zabránil tak šesté brance. A přišly další naše zahozené šance – Průcha vedle, Hafenrichter do brankáře, Jiránek sám na zadní tyči vedle. Na naši bezmoc se nemohli již dívat hosté a jeden z nástřelů si srazili do sítě – 2:6. Zanedlouho se již trefili do správné a využili tak další rychlý protiútok. 2:7. V sedmatřicáté minutě Jochman zneškodnil 10m. kop, ale přesto jsme osmou branku dostali, když si míč do sítě srazil Hafenrichter. 2:8. V poslední minutě ještě zneškodnil Jochman i druhý 10m. kop.


Sestava: Jochman(Sapík) – Hafenrichter©, Chadima, Hořejší, Průcha, Jiránek, Kozák, Chalupa, Rada, Landvojtovič, Blanda


Branky: Hořejší, vlastní