ANDY LIBEREC – RSC ČECHIE SLANÝ 2:3 (2:0)

Autor: , 15.1.2011

Z jilemnické palubovky jsme si přivezli nečekané, leč zasloužené tři body. Před utkáním se minutou ticha uctila památka nečekaně zesnulého zakládajícího člena Čechie Michala Pantya, za což velice děkujeme. Náš tým navíc nastoupil s černými páskami přes ruku. Níže přinášíme komentář vedoucího mužstva Kuby Macáka.

Bohužel jsme do zápasu vstoupili opět špatně, již ve druhé minutě musel Hnízdil u postranní čáry hasit brejk domácích, při čemž upadl a nestačil se vrátit do brány a domácí tak po rychlém rozehrání zakončovali do prázdné brány. 1:0. S odpovědí jsme mohli přijít okamžitě, Kozák přes celé hřiště našel zcela volného Abrháma před domácím brankářem, ten mu sice udělal kličku, ale míč poslal jen do boční sítě. O několik později střílel Muláček, ale jeho pokus vyrazil domácí brankář. V polovině poločasu po čáře utekl Abrhámovi domácí útočník a Hnízdil musel zasahovat. Další šanci nám nabídl Liberec sám, když v těsné blízkosti vápna fauloval, bohužel náš střelecký pokus byl zblokován na roh. Z něj jsme přihrávali na zadní tyč, ale v tu chvíli tam nikdo nebyl. V té samé minutě šli domácí ve třech na dva naše obránce, ale střelecký pokus skončil vedle. V šestnácté minutě jsme nejdříve vyrazili do brejku 3 na 1, po špatné přihrávce šli tři na jednoho naopak domácí, ale i oni zkazili přihrávku a míč skončil v autu. Minutu před koncem jsme nedůsledně pokryli Němce, ten proklouzl a nahrál na zadní tyč volnému spoluhráči, který zakončoval do prázdné brány. A tak jsme první půlku prohráli 2:0, i když jsme byly vyrovnaným soupeřem prvnímu celku tabulky.

Do druhé půle jsme vstoupili agresivněji, ovšem byli to právě domácí, kteří hned v první minutě nastřelili tyč naší brány. Ale to bylo vše, co předvedli. O snížení se pokusil Rada, z otočky sice pálil k tyči, bohužel jeho pokus vyrazil pohotový Zíka. V deváté minutě jsme se mohli již radovat, Abrhám našel zcela volného Blandu na zadní tyči a pro něj již nebyl problém zasunout. 2:1. Čím více postupoval čas, tím více domácí přestávali hrát. Odešli fyzicky a tak jsme ještě přidali, abychom si odvezli alespoň bod. Muláček při přečíslení pálil jen do brankáře, Kozák na zadní tyči poslal míč vedle. Naše agresivní a běhavá hra dělala domácím problémy a když se v předposlední minutě do hry zapojil i Hnízdil, byla jen otázkou času, kdy přijde vytoužené vyrovnání. A to přišlo. Byl to právě Hnízdil, jenž vsítil důležitou branku, když se mu otevřel prostor a nekompromisním bodlem prostřelil domácího brankáře. 2:2. Tak jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, ale to nebylo vše, ještě v té samé minutě poslal Hnízdil dlouhý pas na Radu, ten postoupil souboj s brankářem, od nich se míč odrazil do břevna a následně ho Rada umístil do sítě. 3:2. V poslední minutě mohl pojistit výhru Průcha, ale přes celé hřiště pálil pouze nad bránu. To nám naštěstí nevadilo, protože jsme si mohli připsat do tabulky důležité tři doby a nutno říci, že zasloužené.


Sestava Slaný: Hnízdil(Kopecký) – Průcha©, Abrhám, Kozák, Blanda, Muláček, Rada, Urban

Sestava Andy: Zíka – Kutílek©, Betyar, Peškar, Donát, Mrija, Němec, Kvapil

Branky: 2. 1:0 Kutílek (Donát), 19. 2:0 Peškar (Němec), 29. 2:1 Blanda (Abrhám), 39. 2:2 Hnízdil (Muláček), 39. 2:3 Rada (Hnízdil)