RSC ČECHIE SLANÝ – CF RADOBÝL LITOMĚŘICE 3:3 (0:0)

Autor: , 29.1.2011

V dramatickém utkání se body spravedlivě dělily mezi oba týmy, byť hosté vyrovnali šťastnou trefou vteřinu před koncem. V tabulce druhé ligy západ zůstáváme na deváté příčce, náskok na předposlední Příbram jsme zvýšili na čtyři body. Zajímavostí je, že z posledních tří kol jsme spolu s Olympikem Mělník vytěžili nejvíce bodů ze všech. Přinášíme vám reportáž vedoucího mužstva Kuby Macáka.

Od prvních vteřin jsme se odvážně pustili do soupeře a tak zákonitě musela přijít první šance. Tu si připravil Průcha, ale jeho střela k tyči byla vyražena brankářem hostí. Do veliké šance se dostali hosté po té, co Blanda nepokryl při bránění svého hráče a ten se dostal před Hnízdila, ale náš brankář podržel a skvělým zákrokem vyrazil. Ve čtvrté minutě šla do brejku dvojice Průcha – Abrhám, ale střelu prvně jmenovaného chytil brankář. Záhy přišla další naše chyba, Hnízdil si vyběhl na vysoký balón, ten mu však vypadl a hosté stříleli do prázdné brány, ale naštěstí ji netrefili. Další kombinaci předvedl Blanda, jenž zatáhl výhoz Hnízdila a následně míč naservíroval na zadní tyč pro Radu, ale ten ve skluzu trefil jen brankáře. V deváté minutě nás opět podržel Hnízdil, když ukradl míč z nohy hostující útočníka, který se ho již chystal obejít. Ani další pokus neskončil brankou, Kozákovu střelu brankář sice jen vyrazil před sebe, ale dobíhající Rada mířil opět jen do brankáře. Neujal se ani pokus Rady z trestného kopu, který skončil opět na hostujícím gólmanovi. I pokus Průchy zázračně zastavil brankář Litoměřic. Následně jsme opět pozapomněli na zadní vrátka a umožnili samostatný nájezd na Hnízdila, ten si ale s touto situací poradil. V poslední minutě ještě hosté zahrávali dva rohové kopy za sebou, ale ani jeden nepřinesl gól, a tak poločas skončil bez branek.

Druhou půlku začali aktivněji hosté, nejdříve se uvolnil jeden z útočníků, ale sám před Hnízdilem pálil vedle. Také další pokusy byla nepřesné a to až do páté minuty, kdy po rohu jsme nahodili balón na Muláčka, který se s ním otočil a přesně zavěsil. Následně se vyznamenal Hnízdil, když chytil střelu po nahrávce na zadní tyč. V šesté minutě bohužel bylo vyrovnáno. Další zbytečná ztráta na půlce znamenala brejk hostí a ti ho využili. Jenže za dvě minuty jsme opět vedli, Kozák svojí levačkou vypustil tvrdý projektil, který brankář jen vyrazil, na dorážku si naběhl Abrhám a byl přesný. Jenže v té samé minutě bylo znovu vyrovnáno. Abrhám ztratil na půlce míč a přečíslení dvou na jednoho skončilo brankou. Byly jsme to my, kdo mohl jít zase do vedení. Kozák utekl po čáře a naservíroval míč pro Radu na zadní tyč, ale ten trefil právě jen tu tyč. V patnácté minutě na hřišti vzplanuli emoce, rozhodčí odpískali šestý akumulový faul hostím a ty se na ně sesypali a začali kritizovat. Z této mely pak následovaly dvě červené karty a několik žlutých, ale nic to nezměnilo na tom, že jsme zahrávali 10m. kop. K tomu se postavil Muláček, ale jeho pokud brankář vyrazil. Následující dvě minuty jsme hráli přesilovku, jenže ani tu jsme bohužel nevyužili. V předposlední minutě rozhodčí odpískali druhý 10m. kop pro naše barvy, tentokrát se k míči postavil Rada a střelou o tyč rozvlnil síť. Ale dramatu nebyl konec. Místo toho, abychom v klidu podrželi balón a počkali na konec utkání, 7 vteřin před koncem Průcha fauloval a nabídl tak 10m. kop i hostům. Ten na roh vyrazil Hnízdil, bohužel z něj jsme inkasovali. Nešťastně si nástřel před bránu do vlastní sítě srazil kapitán Jiránek a to v čase 39:59. A tak místo třech bodů, jsme získali „pouze“ jeden.

Sestava Slaný: Hnízdil (Sapík) – Jiránek©, Rada, Kozák, Blanda, Klempt, Průcha, Abrhám, Muláček

Sestava Litoměřice: Kurek (Rapavý Marian) – Vacek, Grunert, Rapavý Michal, Hranička, Huhlfait, Novotný, Koláček, Hanzl, Brožík

Branky: 25. 1:0 Muláček (Průcha), 26. 1:1 Brožík (Koláček), 28. 2:1 Abrhám (Kozák), 28. 2:2 Brožík (Hanzl), 39. 3:2 Rada, 40. vlastní