FC ARSENAL BENEŠOV – RSC ČECHIE SLANÝ 5:4

Autor: , 19.2.2011

V Neveklově jsme podlehli domácímu Arsenalu Benešov 5:4, přestože jsme v závěru při power-play mocně dotahovali. Utkání mezi Příbramí a Kadaní skončilo remízou 2:2, takže čtyři kola před koncem ligy máme náskok šesti bodů na sestupovou pozici. V dalším kole za dva týdny hostíme poslední Kadaň, případné vítězství by nám zajistilo záchranu. Jedna rozsáhlá reportáž z utkání je k dispozici na stránkách eFutsal.cz, my vám níže přinášíme reportáž Kuby Macáka.

V první minutě utekl po čáře domácí hráč Hafenrichtrovi a dostal se až před Sapíka, ale ten mu míč v poslední chvíli uzmul. Za minutu musel Sapík vyrazit tečovanou střelu směřující do šibenice naší brány. V minutě sedmé jsme však již prohrávali, ve vápně se domácí hráč otočil okolo Muláčka a přesně zakončil. 1:0. Zanedlouho nás před dalším gólem zachránil Rada, který odkopl míč před nabíhajícím hráčem, který by zakončoval do odkryté brány. Následně se vyznamenal i Hafenrichter, když i on zablokoval dorážku do prázdné brány. Když jsme se dostali do rychlého protiútoku my, tak ho Abrhám zakončil střelou do boční sítě. I další náš protiútok dopadl špatně, to Průcha dostal pomalou přihrávku a celá akce tím byla zastavena. Ale v patnácté minutě jsme se dočkali vyrovnání, Hafenrichter z poloviny hřiště našel před bránou Radu a ten míč procpal skrz brankáře do brány. 1:1. Další branku mohl přidat Abrhám, ale po přihrávce od Muláčka pálil jen do brankáře. Po špatné rozehře od Hafenrichtera domácí nastřelili tyč. V té samé minutě jsme zahráli dvojité hraní s brankářem a následoval nepřímý kop, ale i z něj zazněla jenom tyč naší brány.

Druhý poločas přinesl druhou branku v naší síti. Rychlý brejk sice ještě dokázal Abrhám zastavit skluzem, ale míč se dostal zpět k hráči domácích a ten přehodil ležícího Abrháma i Sapíka. 2:1. Vyrovnat mohl Průcha, ale jeho střela skončila těsně vedle. Také pokus Abrháma skončil mimo. V pětadvacáté minutě se neujal ani pokus Hafenrichtera k tyči, který vyrazil domácí brankář. Další akce domácích byla dobře vymyšlena a volný hráč mohl zakončovat sám na zadní tyči, ale vysoko přestřelil. V devětadvacáté minutě to bylo již 3:1, protože domácí potrestali naši ztrátu na půlce. V zápětí se povedlo po inviduální akci snížit Abrahámovi. 3:2. Bohužel jsme to byly opět my, kdo inkasoval a to po další rychlé akci domácích. 4:2. Pět minut před koncem jsme dostali možnost zahrávat trestný kop, ale pokus Hafenrichtera skončil jen na tyči. A jak se říká – nedáš, dostaneš, opět platilo. Za minutu domácí potrestali další nedůraz našich hráčů ve vápně pátou brankou. 5:2. Od této chvíle jsme začali hrát power-play. Nejdříve se povedlo snížit Abrahámovi, který dorazil na brankové čáře poskakující balón. 5:3. Za minutu se trefil i Průcha, když se ujala jeho střela k tyči. 5:4. Bohužel to bylo z naší strany vše. A my si připsali smutnou porážku.

Sestava: Sapík – Hafenrichter, Průcha, Abrhám, Muláček, Jiránek, Rada, Caizl

Branky: 15. Rada, 31. a 37. Abrhám, 38. Průcha