RSC ČECHIE SLANÝ – FC BETIS KADAŇ 2:2 (1:2)

Autor: , 5.3.2011

V domácím zápase jsme přes jasnou územní převahu nedokázali porazit poslední Kadaň a náš sestup je stále ještě, byť značně teoreticky, možný. Výsledky kola a ligová tabulka jsou k dispozici zde, pohled soupeře na utkání je tady, kadaňští dokonce natočili zápas na video a jeho sestřih je k dispozici na jejich youtube kanálu. My vám níže přinášíme reportáž Kuby Macáka.

Sestup nám hrozí v případě, že Betis vyhraje všechny své tři zbývající zápasy, my všechny zápasy prohrajeme a ještě nás musí  Příbram porazit o více než tři góly nebo vybojovat bod v některém ze zbývajících utkáních.

První minuta patřila hostům. Hned v úvodu musel zasahovat Hnízdil po střele hráče z Kadaně, což se mu povedlo, ale nabídl roh hostům, který naštěstí skončil jen střelou nad naší bránu. Ve třetí minutě přišla první branka, hosté se vydali ve třech na naši polovinu a střelou pod padajícím Hnízdilem se prosadil Černý. Následující minuty přinesly spoustu šancí pro naše barvy. Ale Abrahámovu střelu k tyči vyrazil brankář, přihrávku z trestného kopu špatně zpracoval Landvojtovič a míč mu utekl do zámezí, z dalšího trestného kopu Rada trefil jen brankáře, další pokus Landvojtoviče opět skončil na hostujícím brankáři a zklamal i střelec Urban sám před brankářem. V osmé minutě se do další šance dostali hosté, ale Hnízdil vystřelený míč vyrazil. A tak přišly další naše šance, Abrhám při brejku dvou na jednoho pálil vedle, další pokus si připsal Abrhám po přihrávce od Průchy, ale i tentokrát byl na místě brankář. Ve čtrnácté minutě to mohlo být již o dvě branky, když na Hnízdila postupovali dva hráči Betisu, ale zakončující hráč netrefil poloodkrytou bránu a poslal míč vedle. V té samé minutě se však hosté dočkali. Po autu se míč dostal k nepokrytému hráči a ten pohodlně uklidil míč do brány. Do poločasu se nám povedlo snížit. Urban vybojoval míč a sám zakončil střelou na vzdálenější tyč. V poslední minutě jsme vytvořili závar v pokutovém území hostí, ale branku jsme nevstřelili.

I ve druhé půli jsme byli aktivnější. Hned v úvodu utekla dvojice Hafenrichter – Urban a druhý jmenovaný dostal ideální přihrávku na zadní tyč, ale ve skórování mu zamezil dobrým zákrokem hostující brankář. I v další akci měl prsty Urban, ale jeho výzvu na zadní tyč nikdo neakceptoval. A když se neujala ani přihrávka Muláčka na Hafenrichtera a toho znova vychytal brankář, do dalších šancí šli hosté. Nejdříve si Hnízdil poradil se samostatným nájezdem, následně se hráč obtočil okolo Kozáka, ale zakončil jen vedle naší brány. V další akci hostí šel opět hráč sám na Hnízdila a ten si i tentokrát poradil. Od desáté minuty jsme útočili zase my. Průcha srazil míč pro Abrháma, ten pálil jen do brankáře. Následně Hafenrichter šel sám na brankáře, ale míč napálil jen do něj. Neujala se ani teč Landvojtoviče a tutovku v podobě dorážky do poloodkryté brány Rada namířil jen do brankáře. Od třinácté minuty nám nezbylo nic jiného než začít hrát power-play. Hned za minutu přišla první obrovská šance, před Hnízdilem se objevila mezera tak vypálil, jeho pokus směřující do šibenice zázračně vyrazil hostující brankář. I následné pokusy Muláčka a zase Hnízdila skončili na brankáři Kadaně. V šestnácté minutě jsme zbytečně faulovali na polovině hřiště a nabídl hostům možnost zahrání 10m. kopu, ale s tím si poradil Hnízdil. V té samé minutě jsme měli i štěstí když zazněla tyč na naší bráně. Následovalo naše trápení v zakončování, Jiránek pálil nad, Muláček do brankáře, Urban před odkrytou bránou netrefil. Až v devatenácté minutě zařídil remízu Rada, když z úhlu prostřelil hostujícího brankáře.

Sestava Slaný: Hnízdil, Sapík – Hafenrichter©, Klempt, Abrhám, Jiránek, Rada, Průcha, Urban, Muláček, Kozák, Landvojtovič

Sestava Kadaň: Neček – Skůrek, Soukup, Mezera, Kiliján, Papinkáš, Salaš, Černý, Novák, Král, Sussmilch

Branky: 3. 0:1 Černý (Kiliján), 14. 0:2 Pálinkáš (Mezera), 17. 1:2 Urban (Landvojtovič), 39. 2:2 Rada (Muláček)