BÉČKO DVAKRÁT VYHRÁLO A KONČÍ PRVNÍ

Autor: , 3.4.2011

Naše rezerva v průběhu roku úzce spolupracující s hlavním celkem nakonec dotáhla svoji jízdu Okresním přeborem k prvnímu místu, které si vybojovala v samém závěru soutěže po dvou výhrách. V sestavě se objevila čechistická legenda Luboš Bůžek, který všem přítomným mnohokrát ukázal, co všechno lze vlastně provádět s balonem. Doplnila jej dvojice veteránů Chadima, Žák a trojice mladíků Chvoj, Hartman, Koníček. Je to poprvé od sezóny 2002/2003, co jsme vyhráli nějakou soutěž, tehdy to shodou okolností byla taktéž naše rezerva a taktéž vyhrála Okresní přebor. Následující sezónu jsme pak hráli dokonce kromě II. ligy také krajský přebor.

Déčko v posledním zápase sezóny prohrálo vysoko s postupujícími Dobřichovicemi, soupeř z Vraného se ke svým  zápasům nedorazil a hrozí mu vyloučení ze soutěže.

Níže jsou k dispozici reportáže.

RSC Čechie Slaný „B“ – FC FOBOZ Slaný „B“ 2:1 (0:0)

Hned v první minutě přišel faul v našem podání, který si připsal navrátilec do sestavy Bůžek. Z něj hosté vyprodukovali nepříjemnou střelu, se kterou si však Zelený poradil. První vážnou šanci pro naše barvy vypracoval Žák, když obešel dva protihráče a míč naservíroval Hartmanovi, ale ten sám před brankou mířil jen do brankáře. V jedenácté minutě fauloval Žák, a jelikož to byl již čtvrtý faul, hosté zahrávali desetimetrový kop. Ale s ním si poradil Zelený a vyrazil ho na roh. Do poločasu přišla ještě povedená akce dvojice Hartman – Bůžek, ale druhý jmenovaný nemířil přesně.

V úvodu druhého poločasu nás držel svými zákroky Zelený, když třikrát za sebou na něj šli hráči Fobozu sami a Honza si vždy poradil. Až v osmnácté minutě byl překonán, ale pomohla mu tyč. V devatenácté minutě svůj um ukázal Bůžek, který obešel dva hráče i brankáře, ale míč mu utekl do zámezí. Až v jednadvacáté minutě přišla první branka, Koníček vystřelil a jeho pokus byl tečován do protipohybu brankáře. Vzápětí se mohl radovat Hartman, ale jeho pokus skončil jen na břevně. Ale dočkal se za pár minut, kdy mu před prázdnou bránu nahrál Bůžek a Hartman měl již snadnou práci. Ale za minutu přišlo snížení, jelikož jsme nepobrali hráče soupeře a umožnili jim zakončovat do poloodkryté brány. Dvě minuty před koncem přišla obrovská hrubice Žáka, ale hráč Fobozu sám před prázdnou bránou pálil vedle. Jako poslední se ukázal Hartman, ale i tentokrát nastřelil tyč.

Sestava: Zelený – Bůžek©,Žák, Koníček, Chadima, Chvoj, Hartman

Branky: 21. Koníček, 25. Hartman

RSC Čechie Slaný „B“ – SK Olympik Mělník „C“  6:3 (3:2)

Druhý zápas dne a poslední v sezoně jsme začali dobře. Bůžek se prokličkoval až před brankáře a umístěnou střelou mu nedal šanci. Poté Koníček nastřelil spojnici břevna a tyče. Další povedená akce Bůžka, ovšem tentokrát nezakončoval, ale nahrál Hartmanovi, ale ten mířil nepřesně. Poté své obranné pudy ukojil Chadima, když zastavil míč směřující do prázdné brány. Za minutu však bylo stejně vyrovnáno. To hosté využili přečíslení dvou na jednoho, s první střelou si Zelený poradil, ale na dorážku byl krátký. Jenže vyrovnaný stav netrval dlouho, Žák našel na zadní tyči Koníčka a ten nás poslal opět do vedení. Záhy přišla i třetí branka. Z vlastní půlky prošel Bůžek přes celé hřiště a svůj slalom zakončil přesnou střelou. Poté přišla slabší chvilka Zeleného, kterému propadl míč a volný hráč jej pohodlně poslal do sítě.

Druhá půle začala tyčí v podání hostí a pokračovala vyrovnáním. Chadima se školácky nechal obejít a střela na vzdálenější tyč zapadla přesně. Ale vedení jsme si zanedlouho vzali zpět, Bůžek našel Hartmana, ten napoprvé míč napálil do brankáře, ale dorážku poslal již za jeho záda. Poté dvě tutové šance spálil Koníček, za což dostal také pořádně vynadáno. Poté se ale netrefil ani Žák, kterého ho ideálně našel Hartman. A tak to musel vzít Hartman na sebe a z otočky mířil přesně. Poté nám pomohla opět tyč. Poslední branku béčkový sezóny si připsal Bůžek.

Sestava: Zelený – Bůžek(c),Žák, Koníček, Chadima, Chvoj, Hartman

Branky: 2.,12. a 29. Bůžek, 11. Koníček, 19. a 27. Hartman

RSC Čechie Slaný „D“ – Sokol Dobřihovice 0:7 (0:3)

Hned od začátku ukazovali hosté, proč zaslouženě vyhráli celou druhou třídu Okresní soutěže, když se ve druhé minutě nechal snadno obejít Čabla a Šváb byl na tři střely po sobě od tří různých volných hráčů nakonec krátký. Druhá branka přišla opět po obejití kapitána, tentokrát ovšem stačila střela jediná. Třetí branka přišla po Kalíkově nedoběhnutí s útočníkem, který zakončoval do prázdné. Ve druhém poločase jsme poté inkasovali ještě čtyřikrát a několikrát nás podržel Šváb v bráně. Do zakončení jsme se ke konci párkrát dostali i my a především Eberle si měl připsat čestný zásah, když dostal luxusní přihrávku od Kalíka na zadní tyč, ovšem střílel úplně mimo. Z posledního zápasu jsme tak odešli poraženi.

Sestava: Šváb – Čabla (c), Eberle, Folda, Kalík, Reiter, Sova