HFK PŘÍBRAM – RSC ČECHIE SLANÝ 8:11 (5:7)

Autor: , 4.11.2013

Páté kolo KP pro nás znamenalo výjezd až do Příbrami, kde svá utkání hraje místní HFK, celek, jenž nás v minulé sezóně dokázal na své palubovce porazit a tato bodová ztráta nás defacto stála první místo a možnost postupu… A ani tentokrát se nebylo utkání jednoduché.

V úvodu zápasu však nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli mít problémy zde zvítězit. Po nacvičených akcích jsme již v sedmé minutě utkání vedli 1:5 a vše vypadlo na jednoduché utkání s vysokým vítězstvím pro naše barvy. Jenže jsme se zmýlili. Čechie opět prokázala, že je jí vlastní útočit, nikoli bránit. A svému soupeři jsme nabídli šance na postupné snižování výsledku. Bohužel jsme vlastními chybami a nedůsledností připustili, že poločasový výsledek byl pro domácí již mnohem slibnější. Nutno podotknout, že jsme během prvního poločasu neproměnili spoustu dalších šancí a několikrát zazněla konstrukce branky. Pokud se chceme prezentovat hrou téměř bez obrany, měli bychom ale naše šance proměňovat, abychom utkání zbytečně nedramatizovali.

Druhá půle již byla mnohem vyrovnanější. Domácí zjistili, že stačí čekat na naše chyby a ty přicházely. Dokázali jsme však vstřelit více branek než dostat, takže jsme si mohli slavit tři body. Utkání by pro naše barvy mohlo být klidné, kdybychom se více soustředili na obranu anebo kdybychom proměňovali naše šance, když i v druhé půli jsme jich buď spoustu zahodili, nebo skončily opět na brankové konstrukci. Utrpěli jsme však vítězství, ovšem tři body se počítají a ze soupeřovy palubovky o to více

 Sestava: Vošmik – Průcha, Kvapil, Bůžek, Chadima, Jiránek, Švásta, Nosek

 Statistiky: 3. V.Kuba (J.Kuba), 9. J.Kuba, 11. Kříž (Šutek), 14. Ptáček (Šutek), 17. Šutek (Kříž), 26. Kříž (Šutek), 36. V.Kuba (J.Kuba), 39. Šutek – 3. Jiránek (Kvapil), 4. Kvapil, 4. Bůžek (Průcha), 7. Kvapil (Průcha), 7. Kvapil (Jiránek), 9. Nosek (Chadima), 18. Nosek (Švásta), 28. Průcha (Kvapil), 34. Kvapil, 38. Chadima (Nosek), 40. Nosek (Vošmik)

Více o 5.kole KP na FA.