AFC CELTIC KLADNO RSC ČECHIE SLANÝ 6:3 (1:1)

Autor: , 17.11.2013

Sedmé kolo KP nás zaválo na palubovku kladenského Celticu. Že nás nebude čekat jednoduché utkání bylo jasné již před samotným zápasem. Sobotní termín byl pro naše barvy dosti nevyhovující, jelikož byl skoro celý tým po velkém fotbale a když se k tomu přidalo to, že se Celtic dle slov svého kapitána poprvé sešel, bylo jasné, že půjde o těžké a velmi vyrovnané utkání.

Projevilo se to již během prvního poločasu. Snažili jsme se dostat do dobře fungující obrany domácích, leč marně. A když jsme už konečně obranu Celticu překonali, byl na místě dobře chytající domácí brankář. Nebylo se čemu divit, že o poločas bylo skóre 1:1.

Druhá půle byla také dlouho vyrovnaná a ještě ve třicáté minutě byl stav 2:2. Poté jsme mohli jít do vedení, ale přečíslení 3 na 1 jsme nedokázali proměnit, což byla osudová chyba. Celtic nás nato potrestal dvěma brankami a o vítězi utkání bylo rozhodnuto. Následné kosmetické úpravy skóre nebyly již pro vývoj utkání důležité…

Musíme Celticu poblahopřát k vítězství a uznat, že utkání jsme si prohráli sami. V takto vyrovnaných utkáních je totiž nezbytně nutné proměňovat všechny šance. Můžeme jen doufat, že za týden v domácím prostředí budeme s Mladou Boleslaví bodovat zase naplno.

Sestava: Vošmík – Průcha, Kvapil, Chadima, Jiránek, Hlava, Hora, Nosek

Branky: 15. Průcha (Kvapil), 27. Hora (Kvapil), 37. Hlava (Průcha)