TORZO A-TÝMU ROZDRTILO POSLEDNÍHO O DESET BRANEK

Autor: , 8.2.2015

V 16.kole DIVIZE A přivítalo naše áčko na domácí slánské palubovce poslední celek tabulky Inter Interma Liberec, který nás v podzimní části v domácí hale dokázal porazit. Nastoupili jsme ve značně okleštěné sestavě, kdy nám chybělo pět hráčů základní sestavy (Chadima, Stolár, Hlava, Švásta a Chaloupka), ale i přesto jsme soupeři vrátili prohru i s úroky a zvítězili o deset branek v poměru 15:5.

RSC Čechie Slaný – Inter Interma Liberec 15:5 (3:0)

Naše drtivá výhra se nerodila vůbec lehce a houževnatě hrající soupeř si utkání defacto prohrál sám svým neproměňováním šancí v první půli, kdy trefil několikrát tyč a především pak svojí nedisciplinovaností. Nejen že hosté často faulovali, ale neustále diskutovali s rozhodčími a chyby hledali kdekoliv jinde, jen ne u sebe. Závěr utkání v jejich podání byl potom trapnou fraškou a nelze se divit, že je tento tým na posledním místě tabulky.

První půle byla hodně opatrná a hra vyrovnaná. Převahu neměl ani jeden z týmů, ale pouze my dokázali střílet branky. Hosté trefovali pouze tyče nebo ztroskotávali na skvěle chytajícím Vošmíkovi. V 6. minutě se trefil Bůžek, po něm minutu nato Kvapil a v 8.minutě nám potom Průcha dodal svým gólem potřebný klid. Škoda, že jsme v závěru půle neproměnili dva desetimetrové kopy, ale i takto byl stav 3:0 po půli velmi nadějný.

V druhém poločase se strhla hotová přestřelka, jíž čekal asi málokdo. Na 4:0 zvyšoval ve 22.minutě Kvapil, aby po chvíli soupeř prvně v utkání korigoval. Čtyřgólový náskok nám vrátil Bůžek a když Průcha ve 31. minutě zvýšil z desetimetrového kopu na 6:1, zdálo se být rozhodnuto. Jenže v té samé minutě padly ještě další dvě branky – nejprve hosté po rozehrání ihned snížili, ale okamžitě nato se trefil opět Kvapil. Když ten samý hráč ve 32.minutě zvyšoval na 8:2, odpor soupeře byl zjevně definitivně zlomen. Do konce utkání pak neproběhla minuta, kdy by nepadla nějaká branka, hosté dostali červenou kartu a prakticky přestali hrát. Zápas se dohrával v tréninovém tempu, přestalo se celkově na obou stranách bránit a my sice několikrát zbytečně inkasovali, ale také si dobře zastříleli. Skóroval Jiránek, dvakrát Průcha (z toho jednou z desetimetrového kopu) a čtyřikrát kanonýr Kvapil. Hosté si tak odvezli z naší palubovky potupnou, ale za to, co předváděli, zaslouženou porážku 15:5.

Sestava: Vošmík – Průcha ©, Hora, Vašák, Jiránek, Kvapil, Bůžek

Statistky přineseme v některé z dalších novinek, další výsledky a tabulku DIVIZE A najdete zde.