DOMÁCÍ VÝHRA NAD CELKEM LUDIS TEAM TŘEBENICE

Autor: , 1.3.2015

Ač jsme v 19.kole DIVIZE A nastoupili opět neskutečně nekompletní, dokázali jsme po minulé porážce s Turnovem bodovat naplno a zvítězili jsme 8:6. Zápas to nebyl vůbec jednoduchý. Soupeř měl mnohem početnější sestavu, navíc složenou ze samých mladých a velmi šikovných hráčů. Zkušenost našich veteránů se však prosadila. Z nejrůznějších důvodů nemohli nastoupit hráči stabilní sestavy jako Kvapil, Hlava, Chaloupka, Vašák, Hora a pro karetní trest stál Jiránek, takže do pole musel i trenér Žák. Trpělivou hrou a skvělými kombinacemi jsme dokázali tým Třebenic přehrát a získali důležité tři body.

RSC ČECHIE SLANÝ – LUDIS TEAM TŘEBENICE 8:6 (4:3)

Ač jsme od úvodního hvizdu a po celý zápas byli jednoznačně lepší, mladíci v dresech soupeře nás velmi zlobili a my se až do samotného závěru strachovali o výsledek. Začali jsme dobře a v 5.minutě nás poslal do vedení Stolár. O čtyři minuty nato jsme vedli již 2:0, kdy se po akci Průchy trefil hrající trenér Žák. Bohužel v té samé minutě se jeden ze sudích dopustil fatální chyby a posoudil běžný souboj v náš neprospěch (zjevně ho viděl pouze on), čímž defacto daroval hostům branku z přímého kopu – 2:1. Aby toho nebylo málo, po pěti minutách se podařilo velmi dobře hrajícím hostům, které předešlý gól silně nabudil, vyrovnat. Vedení nám vrátil skvěle hrající Průcha v 16.minutě, žel netrvalo dlouho a o chvíli bylo opět srovnáno. Poločasovému skóre dal poté konečnou podobu Žák, který nám svojí druhou brankou vrátil jednogólový náskok. Poločas tak skončil 4:3.

Vyrovnaná hra pokračovala i v druhé půli, my lépe kombinovali, ale rychlí a nepříjemní mladíci soupeře byli všude. Ve 23.minutě byl stav opět nerozhodný, když jsme nechali celek Třebenic pohodlně skórovat – 4:4. Netrvalo však dlouho, vedení jsme si vzali zpět a již ho nepustili. Ve 26.minutě připravil Průcha krásnou branku pro Stolára a dvě minuty nato se nádhernou střelou pod břevno trefil veterán Bůžek – 6:4. Hosté ještě v té samé minutě dokázali reagovat a snížili, ale v další minutě nám dvoubrankový náskok vrátil agilní Průcha. Vedli jsme 7:5 a trpělivou hrou v další části hry si výsledek postupně hlídali. Definitivní pojistku nám dal ve 38.minutě Stolár. Za stavu 8:5 v náš prospěch bylo defacto rozhodnuto. Zbytečná branka v naší síti pár vteřin před koncem už nezměnila na tom, že jsme získali v domácím prostředí další tři body a Třebenicím, našemu bezprostřednímu soupeři v tabulce zásadně bodově odskočili.

Sestava: Vošmík – Průcha ©, Žák, Stolár, Chadima, Švásta, Bůžek
Branky: Stolár 3, Průcha 2, Žák 2, Bůžek

Více info včetně statistik, dalších výsledků a aktuální tabulky přineseme v některé z příštích novinek.