NESKUTEČNÝ OBRAT Z 1:6 A PRVNÍ DOMÁCÍ VÝHRA

Autor: , 9.11.2015

Kdo dnes dopoledne nepřišel do slánské haly BIOS může litovat, neboť byl k vidění nejen parádní futsal, ale především naše první výhra v sezóně, která je o to cenější, že jsme otočili nepříznivý vývoj utkání v náš prospěch – V POLOČASU JSME TOTIŽ PROHRÁVALI UŽ 1:6 !!!

RSC ČECHIE SLANÝ – SOKOL DOBŘICHOVICE 8:6 (1:6)

Už od prvních minut bylo znát, že budeme mít tu čest s velmi silným a futsalově velice vyspělým soupeřem. Když jsme si ve 4.minutě vstřelili nešťastnou vlastní branku, ještě nic nenasvědčovalo tomu, jak nás rychlí a důrazní mladíci Dobřichovic během první půle „zválcují“. V 8.minutě to bylo sice už 0:2, ale hrál se futsal „nahoru dolů“ a hra byla stále ještě vyrovnaná, navíc náš Vrchlavský ve 12.minutě korigoval. Bohužel ještě v té samé minutě hosté zvýšili opět na rozdíl dvou branek, aby nám poté v rozmezí 16.-18.minuty nasázeli další tři góly a zatímco jim vycházelo vše, nám nic… Závěr prvního dějství byl pro nás vysvobozením.

Do druhé půle nastoupili naši hráči jako vyměnění a ve 24.minutě opět Vrchlavský korigoval na 2:6. Na druhé straně nás několikrát skvěle podržel náš gólman Vošmík. Běžela 28.minuta, když jsme po velmi pěkné akci vstřelili další kontaktní gól, žel nám ho rozhodčí pro faul neuznal a nařídil penaltu. Neponechaná výhoda rozlítila našeho Kvapila natolik, že obdržel (velmi přísnou) červenou kartu. Hafenrichter snížil na 3:6, abychom poté dokázali přečkat početní oslabení, které nás zjevně semknulo a následně Chadima korigoval na 4:6. Hosté byli zjevně víc než zaskočeni a nezmohli se na větší odpor, naopak jsme to byli my, kdo naprosto převzal otěže zápasu do svých rukou a v rozmezí 34.-37. minuty jsme brankami Jiránka, dvěma Švásty a jednou Skořepy otočili vývoj zápasu na 8:6. Soupeř byl zralý na ručník a my si v klidu došli pro nesmírně cennou, vydřenou a zaslouženou výhru.

Vošmík – Chadima, Hafenrichter ©, Kvapil, Stolár, Jiránek, Skořepa, Vrchlavský, Švásta

Více info, tabulky a statistiky přineseme v další novince.