V LIBERCI TĚSNÁ PORÁŽKA S VEDOUCÍM TÝMEM SOUTĚŽE

Autor: , 26.1.2016

Ve 14. kole DIVIZE A jsme v neděli navečer zavítali do Liberce, kde na nás čekal místní Zlej se(n) Liberec. O tom, že nepůjde o jednoduché utkání, bylo jasné ihned při pohledu do tabulky. Liberec je na prvním místě tabulky a v průběhu letošní sezóny si připsal zatím jen dvě prohry.

FT Zlej se(n) Liberec – RSC Čechie Slaný 4:3 (3:1)

Ihned od úvodu bylo jasné, že domácí budou tI, kteří budou držet balón a snažit se prostoupit přes naší obranu. My jsme se soustředili na přesné bránění a využívání rychlých brejků. To se nám povedlo skvěle, kdy jeden z nich využil Caizl a poslal nás do vedení. Z toho jsme se neradovali dlouho. Domácí využili dvě naše zaváhání a rázem vedli – 2:1. Nejdříve jsme nedokázali v nepřehledné situaci odkopnout míč a druhou branku domácí dali z trestného kopu, kdy míč prošel mezi zdí a naším brankářem. Poté se na hřišti přiostřilo a vše vyvrcholilo červenou kartou za nesportovní chování pro jednoho z domácích hráčů. Bohužel nabídnutou přesilovku jsme nevyužili a stále prohrávali rozdílem jediné branky. A aby smůly nebylo málo, po dohraném souboji si zranil koleno kapitán Průcha a musel ze zápasu odstoupit. Poslední kapkou v první půli byl inkasovaný gól na 3:1, který stačili domácí dát se závěrečnou sirénou.

Kde skončil první poločas, začal ten druhý a to naším inkasovaným gólem. Vše nasvědčovalo, že si domácí již utkání pohlídají a postupně budou navyšovat skóre. Jenže tomu tak nebylo. Domácí jsme zjevně znechutili naší defenzivní taktikou, která nám ovšem poměrně dobře fungovala. Občasné brejky nám vycházely a my postupně snižovali, když se dvěma brankami prosadil aktivní Mrština. V tu dobu jsme však bohužel hráli víceméně již pouze v pěti lidech, protože jako šestý sice byl k dispozici Kvapil, ale ten měl zdravotní problémy. K naší smůle jsme i přes velikou snahu již nezvládli vyrovnat, ač jsme byli velmi blízko. V poslední vteřině utkání Mrština totiž hlavou trefil břevno domácí brány…. Prohráli jsme tak těsně 4:3.

Sestava: Kudrna – Průcha ©, Chadima, Kvapil, Caizl, Mrština, Jiránek, Švásta

Branky: 2x Mrština, Caizl

Tabulka o ostatní výsledky 14.kola odkazem zde.