SEDM JAKO V SARAJEVU – LEKCE NOVÁČKOVI Z RAKOVNÍKA

Autor: , 12.10.2016

Úvod do nové sezóny jako ze říše snů předvedl včera náš A-tým v premiéře letošní sezóny, když sedmi brankami deklasoval nováčka DIVIZE A, celek TJTZ Atlantic Rakovník, přičemž byli naši hráči ještě hodně milosrdní. Domácí nepřevedli naprosto, ale vůbec nic – tedy kromě teatrálních pádů, rozčilování se na rozhodčí a zbytečný slovní atak jednoho z nejslabších hráčů domácích (č.7) na našeho trenéra, a nebýt jejich skvěle chytajícího brankáře, byl by výsledek dvojciferný.

TJTZ Atlantic Rakovník – RSC Čechie Slaný 0:7 (0:5)

Do utkání, které jen z tribuny sledovaly čechistické legendy Kvapil, Jiránek a Hafenrichter, jsme vstoupili víc než aktivně a už ve druhé minutě jsme „vymíchali“ soupeře, Mrština přihrál Vrchlavskému a my vedli. O dvě minuty bylo ještě veseleji, když Mrština po asistenci Chadimy zvýšil na rozdíl dvou branek, které nás uvedly do neskutečné pohody, hráli jsme svoji hru a soupeře do ničeho vážnějšího nepouštěli. Ve 12.minutě předvedla krásnou akci dvojice našich nových posil Zelenka – Neumann a posledně jmenovaný zvýšil na 0:3. Naše galapředstavení pokračovalo a domácí nevěděli, kam dřív skočit. Nedlouho poté se samostatně prosadil skvěle hrající Kubenka, další naše nová posila, kdy po individuální akci vstřelil krásnou čtvrtou branku a pět minut před koncem předvedl mazácký brejk zkušený Chaloupka. Poločas jsme vyhráli pět nula a zápas byl defacto rozhodnutý.

Když v úvodu druhého dějství zvyšoval Švásta na rozdíl šesti branek, vypadalo to pro domácí na totální debakl. Zcela logicky jsme trochu polevili a nechali aktivního soupeře hrát. Jenže aktivita a výkon brankáře byly jedinými pozitivy domácích, jejich hra byla tragická a ojedinělé výpady proti naší brance řešil s přehledem skvěle a v pohodě chytající Kudrna. Zápas jsme si v klidu dohrávali do vítězného konce, když jsme ještě nastřelili břevno a Kubenka neproměnil desetimetrový kop, abychom se přesto dočkali sedmé branky, kterou vstřelil po rozehrání Chadimova rohu nádhernou ranou „z první“ agilní Mrština – 0:7. Další gól jsme již nedali, Kudrna udržel zasloužené čisté konto a my si připsali ještě zaslouženější tři body za výhru na palubovce soupeře.

Sestava: Kudrna – Chadima ©, Švásta, Chaloupka, Kubenka, Neumann, Zelenka, Vrchlavský, Mrština; trenér Žák