V PRVNÍ LETOŠNÍM UTKÁNÍ PROHRA S RAKOVNÍKEM 3:8…

Autor: , 10.1.2017

Úvodní zápas letošního roku se nám nevydařil a rakovnický Atlantic nám vrátil porážku 0:7, kterou jsme mu uštědřili v prvním kole na jeho palubovce. Nutno podotknout, že tentokrát proti nám však nastoupil „úplně jiný tým“. Rakovničtí byli rychlí, důrazní, bojovní a dirigováni skvělým Polákem, mimochodem naším bývalým hráčem, hráli opravdu výborně a i přes velmi spornou penaltu nařízenou za stavu 2:3 sudím Orálkem proti nám, která utkání defacto zlomila, zápas zvládli lépe, především pak jeho závěr, a zaslouženě si odvezli tři body.

Fotka uživatele RSC Čechie Slaný - FUTSAL TEAM.

RSC Čechie Slaný – TJTZ Atlantic Rakovník 3:8 (2:3)

Začátek utkání patřil hostům, když se hned v první minutě ujali vedení. Hra byla oboustranně vyrovnaná, hrál se velmi pohledný futsal, ale bez větších brankových příležitostí. V sedmé minutě jsme bohužel inkasovali znovu a ač jsme dobře kombinovali, nemohli jsme najít recept na překonání obrany soupeře. To se povedlo až ve 13. minutě Švástovi, který po přihrávce Kubenky snížil. Dvě minuty nato ale naši hráči nedokázali odkopnout míč z vlastního pokutového území, kde Kudrna několikrát zblízka skvěle zasáhl, ale na poslední dorážku byl krátký – 1:3. Hned po rozehrání ovšem Mrština přiťukl Kubenkovi a ten naprosto nekompromisně prošel obranou hostí a zavěsil. Ve zbytku půle jsme měli výhodu desetimetrového kopu, bohužel Hafenrichter neproměnil stejně jako hostující hráč chvíli poté. Poločas tedy skončil 2:3.

Ve druhé půli se opět hrál oboustranně velmi kvalitní futsal a byl to vyrovnaný boj, než přišla 27.minuta a náš faul těsně před pokutovým územím. Hlavní rozhodčí Polák, který byl blíže, zapískal pouze faul, druhý rozhodčí Orálek, který přes skrumáž hráčů sotva mohl vidět lépe (navíc byl podstatně dál), však ukázal na značku pokutového kopu a k naší smůle se bohužel kopala penalta, jíž hostující hráč s přehledem proměnil. Naši hráči byli jak opaření a po rozehrání a ztrátě míče inkasovali znovu. Za stavu 2:5 bylo pak velmi těžké proti tak kvalitnímu soupeři s utkáním ještě něco udělat. Snažili jsme se, co to šlo, ovšem už to bohužel nešlo… Hosté byli „na koni“, my v těžkém útlumu a tak jsme i přes jednu branku, kterou vstřelil po nahrávce Jiránka ve 31.minutě kapitán Hafenrichter, bohužel ještě další branky inkasovali a prohráli 3:8.

Branky: Švásta, Kubenka, Hafenrichter

Sestava: Kudrna (Pflégr) – Hafenrichter, Chadima, Chaloupka, Švásta, Kubenka, Kvapil, Mrština, Kraus, Jiránek

Více info v příští novince