FANTAZIE & DŮLEŽITÁ VÝHRA – MÁME SKALP VEDOUCÍHO CELKU

Autor: , 13.2.2017

Našemu zraněními a tresty zdecimovanému týmu se povedl vskutku husarský kousek, když v domácím utkání s vysoce favorizovaným soupeřem, vedoucím týmem tabulky, rezervou Olympiku Mělník, která zatím ztratila pouze ve dvou zápasech ze šestnácti, dokázal zvítězit 7:5 a připsal si tak do tabulky veledůležité tři body za první letošní výhru.

Fotka uživatele RSC Čechie Slaný - FUTSAL TEAM.

RSC Čechie Slaný – SK Olympik Mělník „B“ 7:5 (5:1)

Trenér Žák měl opět značné problémy se sestavou a tak povolal nejen dva dorostence, ale i veterána Bůžka. A jak se později ukázalo, byla to skvělá volba. Hned od úvodního hvizdu jsme na soupeře doslova „vlétli“ a ten nevěděl, kam dříve skočit. Zejména futsalový génius, veterán Bůžek, motal hostům hlavy a byl to právě on, který již ve druhé minutě vstřelil po nahrávce mladého Řeháka první branku. Také oba naši dorostenci Náprstek a Řehák, kteří ještě nedávno váleli za C-tým a které si náš trenér vytáhl do A-týmu, dělali v soupeřově obraně slušný vítr. A právě posledně jmenovaný v 5.minutě přiťukl Průchovi a ten zvýšil na 2:0. Hosté byli jak opaření, po Kubenkově neproměněné šanci z osmé minuty doklepával do sítě Náprstek a my vedli o tři branky. Stejný hráč měl pak další šanci, ale trefil pouze tyč, takže zafungovalo ono známé „nedáš, dostaneš“ a my po jedné z mála chyb v první půli inkasovali. Ale minutu nato se do míče nekompromisně opřel náš Kubenka a tak jak to umí jen on prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 4:1. Když pak v 17.minutě nahrál zkušený Průcha Řehákovi a ten vymíchal obránce hostí a zvýšil na 5:1, byli rozhádaní mělničtí „na ručník“. Škoda, že jsme nevstřelili ještě další branky, šance byly.

Do druhé půle však nastoupil úplně jiný Mělník. I když jsme mu vstřelili další gól, který po asistenci Bůžka nevstítil nikdo jiný než skvěle hrající Řehák, hra se hodně vyrovnala. Hrál se parádní futsal (to ostatně celý zápas, ale v druhém poločase vyrovnanější), hra se přelévala nahoru a dolů, vše ve velmi vysokém tempu a my si zrovna bohužel vybrali slabší chvilku, když jsme v rozmezí 24. a 25. minuty inkasovali dvě zbytečné branky, které soupeře dostaly ještě do vyšších obrátek. Vlastním gólem na 7:3 z 27. minuty nám sice vrátil klid, ale jen na chvíli, než začali úřadovat (na obě strany ne příliš dobře pískající) sudí. Sporné výroky zbytečně vyhrotily utkání, náš trenér Žák byl vykázán z haly a nás toto vše zbytečně rozhodilo. Inkasovali jsme na 7:4 a ve 36.minutě pak na rozdíl dvou branek. Soupeř byl v této fázi lepším týmem a zle nám zatápěl, ale to bychom nesměli mít v brance famózně chytajícího Kudrnu, který svými zákroky přiváděl hráče Mělníka k šílenství a diváky v hale potlesku. I za pomoci tyčí a skvěle hrajícího celého týmu jsme dokázali stav 7:5 udržet a získali neskutečně důležité tři body.

Nutno závěrem pochválit všechny naše hráče, samozřejmě i ty, které jsme nejmenovali – tradičně skvěle hrajícího Mrštinu, výtečného Jiránka, zkušeného Chadimu, všichni, kteří nastoupili, podali fantastický výkon a my po zásluze získali skalp vedoucího týmu DIVIZE A.

Statistiky a další podrobnosti přineseme v některé z dalších novinek.

Branky: Řehák 2, Bůžek, Kubenka, Náprstek, Průcha

Sestava: Kudrna – Mrština (c), Chadima, Jiránek, Průcha, Bůžek, Kubenka, Náprstek, Řehák; trenér Žák