PRVNÍ VÝHRA V BOJI O ZÁCHRANU – PORAZILI JSME PŘÍBRAM

Autor: , 26.2.2017

V 19.kole DIVIZE A jsme hostili na domácí palubovce celek Legie Příbram, která je stejně jako my namočena v sestupových vodách, a i když jsme nastoupili vinou zranění, trestů a dalších nejrůznějších absencí pouze v sedmi lidech – byť je fakt, že kromě kanonýra Stolára se jednalo o samé ostřílené (vesměs) veterány, mající zkušenosti s první celostátní ligou (Chadima, Bůžek, Průcha, Švásta, Mrština a Kudrna), dokázali jsme po velkém boji nad nepříjemným a těžkým soupeřem zvítězit 5:3 a připsali si veledůležité tři body.

Fotka uživatele RSC Čechie Slaný - FUTSAL TEAM.

RSC Čechie Slaný – Legie Příbram 5:3 (2:2)

Příbram patří mezi naše velmi neoblíbené soupeře a tento zápas opět jen ukázal, proč tomu tak je. Úvod utkání byl oboustranně vyrovnaný, ale jako první udeřili hosté. V osmé minutě nám vstřelili vedoucí branku, která nás zjevně rozhodila a my tak minutu poté inkasovali znovu. Oddechový čas nás srovnal, Průcha v 10.minutě vyslal Bůžka, který se probil podél čáry, obehrál si několik hráčů a snížil na 1:2. O minutu později bylo vyrovnáno. Chadima přihrál Průchovi a ten se nemýlil – 2:2. Oba týmy měly do poločasu ještě další šance strhnout vývoj skóre ve svůj prospěch, ale na obou stranách předváděli skvělé výkony oba brankáři a protože další branky nepadly, skončila první půle smírně.

Začátek druhého dějství nám vyšel skvěle. Ve 22.minutě dorazil Mrština do sítě střelu Švásty a minutu nato skóroval Průcha po přihrávce Chadimy. Bohužel jsme místo „doražení“ zaskočeného soupeře a proměnění dalších šancí vyrobili faul ve vlastním pokutovém území a z nařízené penalty Příbram snížil na 4:3. Hosté ožili a neboť měli početní výhodu dvou kompletních čtyřek o nižším věkovém průměru nemluvě, napadali nás po celém hřišti. Naši zkušení hráči si však dokázali s dotěrnými mladíky většinou dobře poradit a tak přemotivovaný soupeř vsadil na teatrální pády, ve kterých vynikal zejména hostující kapitán. My tak bohužel sbírali akumulované fauly a bylo otázkou času, kdy se proti nám bude kopat desetimetrový kop. Ve 31.minutě jsme však dokázali proměnit jednu z našich šancí, když Mrština dorazil hlavou (!) do sítě střelu Průchy, a opět jsme vedli o dva góly. Závěrečná desetiminutovka byla pak velmi dramatická. Hosté neproměnili dva desetimetrové kopy, na hřišti došlo ke zbytečnému incidentu, kdy po jednom z odpískaných faulů proběhla strkanice mezi našimi hráči a příbramskými – svoji negativní roli sehrál opět labilní kapitán hostů, jenž vyprovokoval jednoho z diváků, který bohužel neudržel nervy a vnikl na hrací plochu a jen včasný zásah naší pořadatelské služby a vyvedení tohoto diváka z haly zabránilo nejhoršímu (došlo naštěstí pouze ke strkanici a sprše vulgarit – kapitán Příbrami pak zcela normálně pokračoval v utkání), a my poslední minuty dohrávali ve třech, když jsme přišli po druhé žluté kartě o vyloučeného Mrštinu. Celý zápas a v závěru obzvlášť nás naprosto famózně držel gólman Kudrna, který již další gól v naší síti přes veškeré šance Příbrami nepřipustil a my tak stav 5:3 uhájili do závěrečného hvizdu. Více info včetně statistiky přineseme v další novince.

Branky: Průcha 2, Mrština 2, Bůžek

Sestava: Kudrna – Chadima, Bůžek, Průcha, Mrština, Švásta, Stolár