VYDŘENÁ VÝHRA NAD ROZDĚLOVEM

Autor: , 16.11.2017

V dohrávce 3.kola Středočeského krajského přeboru jsme hostili tým AFK Rozdělov a po třech vysokých prohrách jsme konečně uspěli a tři body za vítězství 9:8 tak zůstaly doma. I když tomu výsledek nenapovídá, naše výhra byla zasloužená, protože jsme celé utkání měli jednoznačně navrch a většinu zápasu se hrálo defacto na jednu branku. Gólman hostí byl však k nepřekonání a my občas udělali tak fatální chyby, že je soupeř nemohl nepotrestat. Utkání jako na houpačce jsme po gólově hubeném prvním poločasu v přestřelce druhé půle nakonec dokázali dovést do vítězného konce, ač to s námi několikrát vypadalo všelijak. O to je výhra cennější.

23632761_10155867314276489_8327922943018633947_o

RSC Čechie Slaný – AFK Rozdělov 9:8 (1:1)

Od úvodu jsme bušili do soupeře, měli více za hry, byli lepší, obléhali jsme jeho branku a téměř celá první půle se odehrála na jeho polovině, odkud jen občas vyrážel k ojedinělým, ale o to nebezpečnějším brejkům. Ty ovšem spolehlivě pochytával náš gólman Pflégr. Brankář hostí se ale rozchytal k fantastickému výkonu a ač ho v 7.minutě po přihrávce Mrštiny prostřelil debutant Rezek – 1:0, celý zbytek poločasu jsme ztroskotávali na jeho místy neuvěřitelných zákrocích. V 9.minutě jsme navíc podcenili jeden z protiútoků rozdělovského celku a soupeř nás potrestal – 1:1. Do konce prvního dějství jsme měli fůru šancí na to, abychom opět vedli, bohužel jsme v žádné z nich nedokázali překonat hostujícího brankáře.

Začátek druhé půle nám ale vyšel náramně a my ve 25. minutě vedli již 4:1, když se trefili v tomto pořadí Mrština (as.Kvapil), Průcha (as.Kvapil) a Řehák (as.Rezek), navíc za stavu 2:1 náš brankář Pflégr zneškodnil (hlavou !!!) pokutový kop. Jenže vzápětí jsme polevili a soupeř ve 26.minutě kontroval na 4:2. Pak v rozmezí dvou minut vyrobil jinak celé utkání skvělý Pflégr dvě minely, když dvakrát podběhl centr resp. nákop před branku a ve 29.minutě bylo rázem vyrovnáno – 4:4. Dvě minuty poté přihrál Mrštinovi Kvapil – 5:4, ale prakticky vzápětí jsme znovu inkasovali – 5:5. A protože jsme nedokázali proměnit ani další vyložené šance, přišel další trest, takže jsme ve 36.minutě obdrželi branku a poprvé v utkání prohrávali – 5:6. Prakticky po rozehrání snížil po přihrávce Řeháka opět skvěle hrající Mrština – 6:6. Minutu nato jsme špatně rozehráli a soupeř šel znovu do vedení – 6:7. Pak ale předvedli krásnou akci Mrština s Kvapilem a posledně jmenovaný vyrovnal – 7:7. Nechtěli jsme se smířit s pouhým bodem, nicméně obléhání branky Rozdělova bylo velmi těžké a složité a jejich brankář místy čaroval. Minutu před koncem ho však přeci jen dokázal překonat po přihrávce Chadimy zkušený Průcha – 8:7. V poslední minutě potom pečetil naší výhru nestárnoucí kanonýr Kvapil, kterému přihrával opět Chadima. Čtyři vteřiny před koncem sice hosté výsledek kosmeticky upravili na 9:8 – branka to byla zbytečná, ale naštěstí se více už stát nemohlo a my si připsali důležité tři body za těsnou výhru.

Branky: Mrština 3, Kvapil 2, Průcha 2, Řehák, Rezek

Sestava: Pflégr (Moravec) – Mrština (c), Chadima, Průcha, Kvapil, Švásta, Jiránek, Řehák, Rezek; trenér Žák