CENNÁ VÝHRA NAD SILNÝMI TŘEBUSICEMI

Autor: , 27.11.2017

V 8.kole Středočeského krajského přeboru jsme hostili na domácí palubovce aktuálně druhý celek tabulky, zkušený a silný tým PK Třebusice a po velmi dobrém výkonu, kdy jsme otáčeli vývoj skóre z 1:3, ale také podcenili závěr druhé půle, neboť výhra mohla být jednoznačnější, jsme zvítězili 9:8. Nastoupili jsme téměř v plné síle, kdy chyběl pouze Průcha, navíc s mnoha mladými hráči. Výhra je to velmi cenná a my pevně věříme, že nás povzbudí před posledními třemi koly, kdy se utkáme se soupeři z kategorie těch „slabších“.

24131857_10155898729011489_234167385517107843_o

RSC Čechie Slaný – PK Třebusice 9:8 (5:3)

Soupeř na nás hned od začátku nastoupil svým originálním stylem futsalu, který hraje snad pouze on, stylem velmi nepříjemným a bohužel také velmi účinným. Už ve 2.minutě jsme prohrávali 0:1, ale dvě minuty poté Mrština po přihrávce Chadimy srovnal na 1:1. Hra byla vyrovnaná, ale hosté hráli efektivněji. V 5.minutě šli opět do vedení – 1:3 a o dvě minuty nato potrestali naši fatální hrubku v obraně – 1:3. Byla to naštěstí jejich poslední branka v prvním dějství, neboť náš gólman Kudrna předváděl skvělé zákroky, byť to měl za „třebusickými věžemi“ velmi složité. Dvakrát do poločasu mu pak pomohly dobře postavené tyče. V 9. minutě rozehrál náš brankář na Řeháka a ten krásnou střelou snížil – 2:3. Opět po dvou minutách pak přihrál Kroutil Mrštinovi a ten vyrovnal na 3:3. Hrál se velmi zajímavý bojovný futsal s šancemi na obou stranách a kromě již zmíněných skvělých zákrocích Kudrny předváděl parádní výkony také brankář hostí. Přesto se nám ho podařilo překonat v 16.minutě, kdy znovu skóroval výborně hrající Mrština po přihrávce Kroutila – 4:3. Minutu poté vystřelil Řehák mimo branku a Švásta kuriózně hrudí „donesl“ míč do branky Třebusic. A protože další branka v jinak zajímavém závěru první půle již nepadla, byl poločasový stav 5:3.

V úvodu druhé části utkání zvýšil po asistenci Mrštiny Řehák na 6:3 a vše nasvědčovalo tomu, že bychom si už výsledek měli pohlídat. Oboustranně aktivní a bojovná hra však přinášela více faulů a k naší smůle především těch našich. Ve 30.minutě posoudili rozhodčí dle nás hodně přísně zákrok Jiránka v pokutovém území (strčení?) na hostujícího útočníka a z nařízené penalty hosté snížili – 6:4. Minutu nato přišel náš šestý akumulovaný faul, který byl ještě přísnější než penalta, čili výhoda kopu pro Třebusice a protože se jejich střelec nemýlil, rázem to bylo 6:5. Naštěstí nám v té samé minutě vrátila dvoubrankové vedení dvojice zkušených matadorů Chadima – Kvapil a druhý jmenovaný zakončoval – 7:5. Když pak ve 32.minutě nekompromisní a nechytatelnou bombou proměnil Kroutil desetimetrový kop po šestém faulu třebusických a my vedli 8:5, nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se ještě v závěru strachovali o výsledek. Hosté však neustávali ve snaze korigovat nepříznivý stav neúnavně hnáni jejich brankářem, který se zapojoval do hry na naší půli a my měli velké starosti s bráněním proti pětici útočících hráčů. Ve 36.minutě jim tato jejich snaha vyšla – 8:6, ale o dvě minuty později nám vrátil klid fantastický Kroutil, když po asistenci našeho gólmana Kudrny zvýšil na 9:6. Minutu před koncem pak hosté ještě snížili na 9:7 a vykřesali plamínek naděje, který díky našemu nedůrazu pak deset vteřin před koncem ještě přiživili – 9:8. Tento stav jsme však již ubránili a důležité body tak zůstaly doma.

Branky: Mrština 3, Řehák 2, Kroutil 2, Švásta, Kvapil

Sestava: Kudrna, Moravec – Mrština (c), Chadima, Kvapil, Kroutil, Švásta, Jiránek, Řehák, Hrůnek, Náprstek, Drbota; trenér Žák