KONEČNĚ DOMÁCÍ VÝHRA

Autor: , 5.3.2018

Ve 20.kole Středočeského krajského přeboru jsme hostili na domácí palubovce poslední celek soutěže, tým 1.FK Kročehlavy, a ač jsme nastoupili značně nekompletní a oslabení, kdy byl do týmu dokonce povolán veterán Bůžek, neponechali jsme nic náhodě a získali za výhru 12:6 důležité tři body. Nepříjemného soupeře odpravil svými sedmi trefami především náš kanonýr Kroutil a ač vítězství může působit jednoznačně, byl to v první půli velký boj, než jsme zlomili odpor houževnatě hrajících hostů.

28516226_10156173087431489_3392395436205131951_o

RSC Čechie Slaný – 1.FK Kročehlavy 12:6 (9:5)

V úvodu to byla velká bitva a my se proti nepříjemnému soupeři praktikujícímu silový futsal dlouho nemohli prosadit, naopak hosté trefili tyč Moravcovy brány. Až v 7.minutě se trefil Kroutil, který pak o dvě minuty později nahrál na další branku Kvapilovi. Paradoxně jak jsme se nadřeli na úvodní branky, během jedné minuty jsme o vedení přišli a po dvou chybách to bylo 2:2. Ve 13.minutě však naservíroval Průcha gólovou přihrávku Kroutilovi, který se nemýlil a sám pak v té samé minutě zvýšil na 4:2. V 16.minutě padly tři góly, když nejprve zvyšoval Kroutil po Kvapilově asistenci na 5:2, načež hosté kontrovali, ale prakticky po rozehrání proběhla akce jak přes kopírák a po spolupráci Kvapil – Kroutil posledně jmenovaný zvýšil na 6:3. Minutu poté bojující hosté opět snížili, ale Kvapil po přihrávce od Kroutila nám obratem znovu vrátil tříbrankové vedení 7:4. Nedlouho nato přihrál Kroutil před branku Švástovi a ten se nemýlil, ale hosté opět vzápětí snížili na 8:5. Poslední slovo v prvním dějství jsme však měli my. Po šestém akumulovaném faulu hostů kopal desetimetrový kop střelec Kroutil a nemýlil se. Do kabin jsme šli za stavu 9:5 pro nás.

Druhá půle utkání, které vypadalo za stavu 9:5 svým způsobem rozhodnuté, přinesla uklidnění hry a už se toho zase tolik nestalo. Na další branku se čekalo až do 27.minuty a nevstřelil ji nikdo jiný než Kroutil, jemuž přihrával Kvapil. Vedli jsme 10:5, soupeř se sice snažil, ale na zvrácení vývoje utkání již neměl, takže jsme si v klidu hlídali výsledek. Ve 30.minutě se krásně trefil po přihrávce Kroutila Jiránek a zvýšil na 11:5. Pak nás několikrát podržel mladý Moravec v naší svatyni a když už vše vypadalo, že utkání skončí tímto výsledkem, padly ještě dvě branky. Minutu před koncem hosté korigovali, aby v poslední minutě utkání upravil po asistenci Kroutila na konečných 12:6 nestárnoucí Kvapil. Získali jsme důležité, byť povinné, tři body.

Branky: 7 Kroutil, 3 Kvapil, Jiránek, Švásta

Sestava: Moravec – Kvapil (c), Švásta, Jiránek, Průcha, Náprstek, Kroutil, Bůžek; trenér Žák