PO VELKÉM BOJI ZASLOUŽENÁ DOMÁCÍ VÝHRA 👍⚽

Autor: , 26.11.2018

V 5. kole Středočeského krajského přeboru jsme v domácí hale BIOS hostili tým FC Mazáci Přelouč a v bojovném, atraktivním a především dramatickém utkání zvítězili 9:6. Výhra se vůbec nerodila snadno a ještě v první půli, kterou jsme prohráli 2:3 a kdy jsme rozhodně nebyli lepším týmem, by asi nikdo na naše vítězství nesázel. Naši hráči pod taktovkou trenéra Žáka však dokázali nepříznivý stav otočit a díky bojovnosti a disciplinovanému výkonu v druhé půli nakonec sympaticky hrající hosty pokořili. Body tak zůstaly nakonec doma, ale byla to fuška… 

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé, baskebalové hřiště a text

RSC Čechie Slaný – FC Mazáci Přelouč 9:6 (2:3)

Od úvodního hvizdu se hrálo stylem „nahoru-dolů“. Hosté přijeli s deseti (!!!) hráči do pole a tomu také odpovídal jejich běhavý a nepříjemný styl hry, kdy jich bylo plné hřiště. První branku jsme však vstřelili my a byla krásná, když Řehák přihrál Volgnerovi a ten se nemýlil – 1:0. Minutu nato si však udělal jinak skvěle chytající Kudrna zbytečný výlet ze své branky a soupeř nás potrestal – 1:1. Podobně hloupou branku jsme dostali v 10.minutě, kdy hosté trestali zmatky před naší brankou – 1:2. Čtyři minuty nato jsme opět vyrovnali, když tentokrát střelci Volgnerovi nahrával Náprstek – 2:2. Hosté však hráli velmi dobře a jak již bylo zmíněno, v prvním dějství nás přehrávali a svojí dobrou obranou a skvělými zákroky jejich brankáře prakticky k ničemu nepouštěli. Na všechny naše šance jsme se hodně nadřeli, vše bylo komplikované, složité a upachtěné… Byla jen otázka času, kdy dostaneme další branku, což se stalo minutu před koncem první půle. Do kabin jsme tak šli za stavu 2:3.

Do druhé části hry však nastoupila úplně jiná Čechie. I když jsme se dlouho nedokázali gólově prosadit, partie se vyrovnala a naopak jsme postupně začali my tahat za pomyslný delší konec. Ve 27.minutě zkompletoval famózní Volgner svůj hattrick (nahrával mu skvěle hrající Řehák), bylo vyrovnáno a rázem veseleji – 3:3. Navíc se dvě minuty poté trefil po Volgnerově nahrávce zkušený Švásta a my se opět dostali do vedení – 4:3. Ve 33.minutě zabránil hostující hráč úmyslně rukou na brankové čáře jistému gólu, za což dostal po zásluze červenou kartu a my kopali penaltu. Mrština se nemýlil a my šli do dvoubrakového trháku – 5:3. Netrval však dlouho, prakticky po rozehrání soupeř snížil – 5:4. Kontaktní gól hráče hostů nabudil a ti se intenzivně snažili vyrovnat. Pak ale přišla 36.minuta, kdy Jiránek za asistence Mrštiny zvýšil na 6:4, aby hned po další akci ještě v té samé minutě posledně jmenovaný přihrál Náprstkovi a my vedli 7:4. Když potom ve 38.minutě zvýšil Volgner (přihrával Mrština) na 8:4, utkání se zdálo být rozhodnuté. To bychom ovšem nebyli my, abychom ho ještě nezdramatizovali. Během následující minuty jsme nepochopitelně dvakrát inkasovali. Za stavu 8:6 hráli hosté power-play, ale hráli ji naštěstí pro nás velmi špatně. Netrvalo dlouho a inkasovali do prázdné branky. Řehák přihrál Mrštinovi a ten přes celé hřiště stanovil konečné skóre na 9:6. Sympatičtí hosté bojovali až do samotného konce, ale body zůstaly nám.

Branky: Volgner 4, Mrština 2, Náprstek, Švásta, Jiránek

Sestava: Kudrna – Mrština (c), Jiránek, Švásta, Řehák, Volgner, Náprstek, Moravec