VYDŘENÁ, ALE ZASLOUŽENÁ VÝHRA 💪😎 ⚽️

Autor: , 21.1.2019

V prvním domácím utkání letošního roku jsme doma v 11.kole Středočeského krajského přeboru přivítali poslední celek tabulky. Vzhledem k tomu, že jsme se sešli prakticky v plné síle, kdy chyběl jen nemocný Řehák a brankář Vošmík, měl být zápas jednoznačnou záležitostí a také se tak zkraje vyvíjel. Bohužel jsme za stavu 7:2 v náš prospěch nedokázali soupeře „dorazit“, umožnili mu se vrátit do utkání a nakonec jsme se strachovali o výhru, kterou jsme pečetili až v samotném závěru. Hosté neskutečně bojovali a se svým spíše fotbalovým pojetím futsalu, které nám většinou nevyhovuje, byli hodně nepříjemní, navíc jim skvěle chytal brankář. Jsme rádi, že jsme potvrdili roli favorita a získaly povinné tři body, byly opravdu zaslouženě vydřené.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé a baskebalové hřiště

RSC Čechie Slaný – Sokol Dobřichovice 12:10 (7:4)

Hned v první minutě trefil Kroutil tyčku soupeřovy svatyně a my byli hned od úvodu lepší a aktivnější. Ten samý hráč pak ve 3.minutě nahrál Dandovi a ten otevřel skóre -1:0. Bohužel jsme nechali dvě minuty poté vstřelit hloupou vyrovnávací branku – 1:1, ale Mrština po asistenci Kroutila nám vzápětí vedení vrátil – 2:1. To však netrvalo ani minutu, neboť jsme z brejku znovu hloupě inkasovali – 2:2. To bylo ale ze strany hostů na dlouhou dobu vše, palubovku jsme opanovali my a v rozmezí 7. – 16.minuty nastříleli Dobřichovicím pět branek. Trefovali se Švásta (Kroutil) – 3:2, Kroutil (Průcha) – 4:2, Náprstek (Jiránek) – 5:2, Mrština (Kroutil) – 6:2 a Danda (Švásta) – 7:2. Byly to krásné branky, krásné akce a soupeř byl zralý na ručník. Bohužel jsme ho vlastní laxností a nedisciplinovaností nechali vzápětí vrátit zpět do utkání a v 17. minutě si nechali dát do otevřené obrany dvě branky – 7:4. Hosté ožili a my byli rádi, že jsme tento stav udrželi do konce první půle.

I začátek druhého poločasu patřil hostům. Jak pokropeni živou vodou korigovali ve 23. minutě skóre na 7:5 a minutu nato už to bylo jen o jednu branku – 7:6. Nedařilo se nám vůbec nic, naopak naše svatyně byla čím dál tím víc v ohrožení. Pak ale přišla 26.minuta, kdy hosté faulovali v pokutovém území skvěle hrajícího a nezastavitelného Kroutila a ten penaltu proměnil – 8:6. Když ten samý hráč v té samé minutě po asistenci Průchy zvýšil na 9:6, zdálo se, že bychom mohli opět převzít otěže utkání do svých rukou. Další gól však vsítili opět hosté a ve 27.minutě korigovali na 9:7. Strhla se velká bitva a byla to velmi dramatická podívaná. Ve 29.minutě přihrál Kroutil Průchovi a ten se nemýlil – 10:7, jenže místo toho, abychom si třígólový náskok již pohlídali, nechali jsme si ve 30.minutě dát dvě branky. Za stavu 10:9 začala existovat velmi reálná možnost, že nadšeně bojující soupeř vyrovná a my se báli o výsledek až do 34.minuty, kdy Mrština po asistenci Kroutila zvýšil na rozdíl dvou branek v náš prospěch – 11:9. Bitva pokračovala, ale měla šťastný konec pro nás. Tři minuty před koncem přihrál Mrština Dandovi a ten nám opět vrátil třígólový náskok – 12:9. V ten moment už bylo všem jasné, že výhru uhájíme a nic na tom nezměnila ani hra hostů bez brankáře, která přinesla jen kosmetickou úpravu výsledku, kdy minutu před koncem korigovali na konečných 12:10.

Branky: Kroutil 3, Mrština 3, Danda 3, Náprstek, Švásta, Průcha

Sestava: Křivánek – Mrština (c), Švásta, Jiránek, Průcha, Volgner, Kroutil, Danda, Náprstek, Moravec, Tylšar; trenér Chadima

Tabulka a ostatní výsledky přímým linkem zde.