ÁČKO V „OKRESU“ OPĚT S PROHROU I VÝHROU ⚽😉

Autor: , 10.12.2021

První prosincovou sobotu pokračovala třetím hracím dnem nejvyšší kladenská okresní soutěž a k dalším dvěma zápasům tak nastoupil náš A-tým, který se tentokrát nesešel zrovna v optimální sestavě, kdy jsme měli k dispozici na střídání pouze veterána Chadimu. Přesto jsme srdnatě bojovali a nakonec padli s favorizovanými Zlonicemi, za které hráli čtyři naši bývalí hráči, abychom poté ve festivalu neproměněných šancí nakonec udolali jinak slabou rezervu Třebusic. Zisk tří bodů tak určitě bereme.

 

RSC Čechie Slaný – FC Tatran Zlonice 3 : 5 (1 : 2)
Ve futsalově velmi pohledném a kvalitním utkání jsme šli díky kapitánovi Švástovi brzy do vedení, ale nadupané Zlonice s dvěma čtyřkami a již zmíněnými našimi bývalými hráči v 9. minutě vyrovnaly, abychom pak těsně před přestávkou inkasovali druhou branku do naší sítě. Zkraje druhé půle sice Volgner vyrovnal a poté jsme měli několik velkých slibných šancí na obrat skóre. Bohužel jsme však gól nedokázali vstřelit, což se ovšem ve 20. minutě povedlo hostům. A aby toho nebylo málo, během dalších pěti minut jsme obdrželi další dvě branky a bylo rozhodnuto. Všech pět gólů Zlonic nám paradoxně vstřelil jeden hráč, bývalý čechista Hansl. Tři minuty před koncem alespoň zmírnil naši porážku L. Danda. Přes nepříznivý výsledek se za náš výkon proti silným Zlonicím se v tomto pěkném zápase však rozhodně stydět nemusíme, kromě dobrého výkonu hráčů v poli také skvěle chytal náš brankář Zelený.
Branky: Švásta, Volgner, Danda L. – Hansl 5.
Rozhodčí: Kudrna, Gryc. 60 diváků.

RSC Čechie Slaný – PK Třebusice „B“ 3 : 1 (1 : 1)
Ač tomu výsledek příliš neodpovídá, bylo utkání pomyslnou hrou kočky s myší. Naprostá většina zápasu se totiž odehrávala před brankou hostů a kdyby se počítalo procentuální držení míče, byli by na tom hráči Třebusic orpavdu neskutečně tristně. Slabý soupeř se celé utkání prakticky jen bránil a my bohužel předvedli zmíněný festival neproměňování šancí, kdy hosté mohli dostat klidně „desítku“. Trefovali jsme brankové konstrukce nebo nešťastníka ve svatyni Třebusic, který kolikrát ani nevěděl, jak míč chytil. Nutno podotknout, že jsme většinu utkání hráli dirigováni veteránem Chadimou power play a rozhodně ne špatně. Ač jsme náhodnou a šťastnou brankou hostů z 9. minuty prohrávali, brzy jsme odpověděli gólem L. Dandy a v druhé půli skóre díky Švástovi otočili. Přes zcela drtivý nápor a zmíněné trefování tyček a břeven nám dal klid až gól v poslední minutě, který vsítil opět náš kapitán. Výsledek pak byl pro rezervu Třebusic vzhledem k průběhu víc než milosrdný.
Branky: Švásta 2, Danda L. – Kubín J.
Rozhodčí: Kudrna, Gryc. ŽK: Danda P. (Čechie). 60 diváků.

Sestava: Zelený – Švásta (c), P. Danda, L. Danda, Volgner, Chadima

Na stránce OSF Kladno si  👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme na 5. místě.