ÚVOD V DOBRÉ SESTAVĚ S VÝHROU I PROHROU ⚽😉

Autor: , 25.11.2022

Náš celek se třetí listopadovou sobotu sešel k prvním dvěma utkáním kladenské nejvyšší okresní soutěže ve velmi dobré i početné sestavě, kde vedle tradičních opor nastoupily i legendy Kvapil a Stolár, když další legendy Žák a Chadima utkání kaučovaly, ovšem stačilo to tentokrát pouze na 3 body za výhru na slánskými „vojáky“, neboť v druhém derby jsme se slánským Fobozem bohužel prohráli. Více v krátkých reportážích níže.

1. DFK Slaný – RSC Čechie Slaný 2 : 5 (2 : 3)
Oboustranně vyrovnaný zápas jsme začali lépe a už v úvodní minutě šli zásluhou L. Dandy do vedení. Netrvalo však dlouho a soupeře nejen vyrovnal, ale v 6. minutě i otočil skóre, když nám obě branky vstřelil náš bývalý dorostenec Lebó. Minutu nato však P. Danda vyrovnal a v 10. minutě nám opět vrátil vedení Paluba. I ve druhé půli byla hra velmi vyrovnaná, branky navíc dlouho nepadaly. Soupeř neproměnil své šance, což se nám v závěru utkání podařilo. Nejprve do našich řad vnesl klid svým gólem ve 27. minutě legendární kanonýr Stolár, aby ten samý hráč pečetil minutu nato na konečných 5:2 a my získali důležité tři body se silným soupeřem.
Branky: Lebó 2 – Stolár 2, Danda L., Danda P., Paluba.
Rozhodčí: Čikara, Novotný. 60 diváků.

RSC Čechie Slaný – FC Foboz Slaný 0 : 2 (0 : 1)
I druhé derby bylo velmi vyrovnaným zápasem, ovšem na branky podstatně chudším, když v každé půli padla pouze jedna, bohužel vždy do naší sítě. Inkasovali jsme hloupý a laciný gól ve 12. minutě a celý zbytek utkání na něj nedokázali odpovědět, ač jsme příležitostí a šancí měli spoustu. Soupeře jsme tlačili, ten se bránil občasnými brejky, ovšem branku jsme vstřelit nedokázali. Nepomohla pak ani závěrečná power play, naopak jsme ve 30. minutě při hře bez brankáře přes celé hřiště inkasovali a prohráli 0:2.
Branky: Bažo V., Fitko.
Rozhodčí: Novotný, Svoboda D. ŽK: Paluba (Čechie). 40 diváků.

Sestava: Zobina – Kvapil (c), Stolár, P. Danda, L. Danda, Volgner, Paluba, Herčík, Náprstek, Tylšar Trenér: Žák, Chadima

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme na 5. místě.