OPĚT S PROHROU I VÝHROU ⚽😉

Autor: , 15.12.2022

Druhým hracím dnem pokračovala první prosincovou sobotu nejvyšší kladenská okresní soutěž a k dalším dvěma zápasům tak nastoupil náš i celek. Tentokrát nás reprezentovali pouze naši mladíci, kterým žádný z našich veteránů nekazil věkový průměr, a ač obě utkání odehráli pouze s jedním hráčem na střídání, nevedli si vůbec špatně. Nejprve porazili silný tým Zlonic, aby v druhém utkání statečně vzdorovali favoritovi soutěže a padli s ním až v druhé půli, kdy se přeci jen ukázala zkušenost Třebusic a síly už trochu chyběly, nebo možná víc hráčů na střídání… Tak jako tak tři body bereme a v tabulce jsme poskočili na 4. místo.

RSC Čechie Slaný – FC Tatran Zlonice 2 : 1 (1 : 0)
Úvod utkání nám vyšel dokonale a už v 1. minutě jsme vedli zásluhou L. Dandy. Tato trefa byla jedinou za celý první poločas, ač se hrál velmi pohledný futsal a šance byly na obou stranách. Brankáři však své týmy drželi. Vyrovnaná hra pokračovala i v druhé půli a skóre se dlouho neměnilo. Až ve 24. minutě vstřelil branku P. Danda a utkání se vyvíjelo ještě lépe v náš prospěch. Dobře jsme bránili a šance soupeřů spolehlivě likvidoval náš výtečně chytající brankář Zobina. Výhru jsme si tak sice pohlídali, čisté konto bohužel nikoliv, neboť jsme sice v posledních vteřinách utkání přestáli trestný kop, ale následnou penaltu už zloničtí proměnili. Loňského vítěze soutěže jsme tak porazili 2:1.
Branky: Danda L., Danda P. – Vimr.
Rozhodčí: Svoboda R., Říha. ŽK: Zobina, Paluba (oba Čechie). 60 diváků.

PK Třebusice – RSC Čechie Slaný 6 : 1 (1 : 1)
Při pohledu na třebusické futsalisty by se neznalý fanoušek jistě domníval, že si na tomto mužstvu naši mladíci smlsnou, ovšem nutno podotknout, že PK Třebusice je velezkušený tým ostřílených bardů, kteří prostě futsal umí, ostatně ne nadarmo hráli vždy špičku divize nebo krajského přeboru a v tom okresním jsou letos ze své vůle a také jsou v něm jednoznačnými favority. Začátek nám vycházel skvěle, se soupeřem jsme drželi krok a místy ho i přehrávali a když jsme šli v 9. minutě po proměněné penaltě Paluby do vedení, naše šance ještě vzrostly. A nic na tom neměnilo ani vyrovnání třebusických v závěru poločasu. Druhá půle ovšem patřila soupeři. V 18. minutě jsme inkasovali druhou branku, naše snaha o vyrovnání skončila na tyči a tak přišel trest v podobě třetího zásahu do naší sítě. Třebusičtí byli „na koni“, nám docházely síly, zkušenost se projevila a my v závěru přes veškerou naší snahu a bojovnost ještě třikrát inkasovali… Výsledná prohra 1:6 pak byla velmi krutá a takto vysoké skóre jsme si rozhodně nezasloužili, především pak opět výtečně chytající Zobina. Před soupeřem je však nutno smeknout, neboť jeho výkon byl skvělý a zvítězil zaslouženě.
Branky: Hink 3, Kubín P., Dráb, Šerák M. – Paluba.
Rozhodčí: Pagáč, Svoboda R. ŽK: Horsica (Třebusice). 50 diváků.

Sestava: Zobina – P. Danda, L. Danda, Volgner, Paluba (c), Náprstek

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme na 4. místě.