TORZO NAŠEHO TÝMU TENTOKRÁT BEZ BODŮ… ⚽

Autor: , 29.12.2022

Týden před Vánocemi o třetí prosincovou sobotu nastoupil náš tým, resp. to, co z něj zbylo, k posledním letošním utkáním… Řada omluvenek přicházela den za dnem, jak se blížily oba zápasy, až jsme nakonec byli rádi, že jsme utkání vůbec odehráli… A to nám ještě „last minute“ vypomohl bývalý brankář našeho letos zrušeného B-týmu, jemuž velké díky za záskok. Zcela logicky pak bez možnosti střídání chyběly síly, což byl hlavní důvod, proč jsme obě jinak velmi dobře rozehraná a odehraná utkání prohráli. Před pěticí statečných čechistů je však třeba smeknout, neboť podala naprosté maximum. Bohužel proti kvalitním soupeřům, navíc s hráči (v případě Unionu i dvěma čtyřkami) na střídání, to nestačilo. V tabulce jsme se pak propadli na 7. místo.

RSC Čechie Slaný – FK Union Slaný 1 : 2 (1 : 1)
Tradiční derby s ambiciózním slánským Unionem bylo velmi vyrovnané navzdory tomu, že my byli v pěti a soupeř v deseti. Dlouho se hrálo bez vstřelených branek, ty padaly až v závěru první půle. Ve 13. minutě jsme inkasovali, ale minutu nato Volgner vyrovnal. Ve druhém dějství jsme krátce po zahájení inkasovali od ex-čechisty Štěrby a na tento gól jsme již navzdory dvěma trefeným tyčkám nedokázali odpovědět. Prohráli jsme tak jednobrankovým rozdílem 1:2.
Branky: Volgner – Štugel, Štěrba.
Rozhodčí: Pagáč, Bázler. ŽK: Volgner – Hovorka. 50 diváků.

SK Omask Kovo Kladno – RSC Čechie Slaný 7 : 4 (3 : 3)
Nebýt dvou kontumací kladenského celku z prvního kola za neoprávněný start hráče, vedl by tento kvalitní a zkušený tým tabulku. Kladno šlo hned v úvodu utkání do vedení a v 7. minutě navíc zvýšilo na 2:0. Náš P. Danda v 10. minutě sice snížil, ale vzápětí si kladenský Omask vzal dvougólový náskok zpět. My ovšem hráli velmi dobře a závěr prvního poločasu patřil nám. Nejprve snížil dvě minuty před přestávkou Volgner a v poslední minutě vyrovnal P. Danda na nadějných poločasových 3:3.
Ještě prvních pět minut druhé půle jsme se soupeřem drželi krok, ale po inkasovaných dvou brankách v rozmezí 20. minuty, jsme se bohužel sesypali, na čemž měla velký podíl i nemožnost střídání… Na šestou branku v naší síti z 27. minuty ještě pohotově reagoval Herčík, ale to bylo z naší strany vše a skóre tak pečetil minutu nato náš soupeř, když zvýšil na konečných 7:4.
Branky: Hlůže 3, Střela, Trnka, Bednář, Zíb – Danda P. 2, Volgner, Herčík.
Rozhodčí: Říha, Pagáč. ŽK: Zíb (Omask). 60 diváků.

Sestava: Kolář – P. Danda (c), Volgner, Paluba, Herčík

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme klesli na zmíněné 7. místo.