VETERÁNI, HÁJÍCÍ ČEST ČECHIE, BOHUŽEL BEZ BODŮ… ⚽

Autor: , 25.1.2023

Druhou lednovou sobotu uzavřel svoji první polovinu soutěže kladenský okresní přebor a my nastoupili k prvním letošním utkáním. Kvůli kolizi s přípravou fotbalistů SK Slaný, za které nastupuje několik našich hráčů a několika zraněním, jsme museli povolat i čechistické futsalové veterány, mezi kterými se objevily i legendy, které bývají vidět při utkáních opravdu zřídka. I když naši hráči podali srdnatý výkon, bohužel to na kvalitní soupeře a hlavně body nestačilo. V prvním utkání jsme prohráli s týmem Rakovníka a v druhém nás pak těsná prohra s hratelným soupeřem z Klobuk velmi mrzela. V tabulce jsme se tak opět propadli a jsme předposlední…

RSC Čechie Slaný – TJTZ Atlantic Rakovník 1 : 4 (1 : 2)
Po opatrném začátku a vzájemném oťukávání přišla nešťastná dvouminutovka, kdy jsme v 6. a 7. inkasovali dvě branky, což zásadně ovlivnilo celý zápas. V nastavení první půle sice snížil Bůžek, ale to bylo z naší strany vše… Silnému soupeři jsme sice i v druhém poločase stále stačili, ale naše efektivita byla nulová a koncovka bezzubá. V závěru nám pak začaly docházet síly, čeho kvalitní hráči Rakovníka opět během dvou minut využili, vstřelili nám dvě rychlé branky a my tak prohráli 1:4.
Branky: Bůžek – Bechner 2, Sláma, Medřický.
Rozhodčí: Černý, Gryc. ŽK: Chadima (Čechie). 20 diváků.
KLC Klobuky – RSC Čechie Slaný 4 : 3 (2 : 0)
S houževnatě hrajícím soupeřem jsme i přes únavu z předešlého náročného utkání drželi krok a dokonce měli šance na to, abychom šli do vedení. Bohužel jsme to byli my, kdo v 9. minutě inkasoval. A i přes vyrovnanou hru a rozhodně ne špatný výkon jsme v 15. minutě ještě dostali smolný „gól do šatny“ a prohráli první půli 2:0. Když hned v úvodu Klobuky vstřelily třetí gól do naší sítě, zdálo se, že je po zápase. Naději nám sice vrátil ve 21. minutě Ježek, ale netrvalo dlouho a soupeř si vzal neuvěřitelně lacinou brankou, kdy chyboval náš jinak výtečně chytající gólman Zelený, svůj tříbrankový náskok zpět. Ani po zranění a odstoupení Bůžka jsme však neskládali zbraně a sympaticky bojovali. Ve 26. minutě snížil Kozelka a v samotném závěru pak ještě Chochola. Bohužel již na víc nebyl čas a my prohráli jednogólovým rozdílem 4:3.
Branky: Pinc A., Kalík, Říčka Š., Kubelka – Ježek, Kozelka, Chochola.
Rozhodčí: Černý, Gryc. 40 diváků.
Sestava: Zelený – Kozelka (c), Chadima, Ježek, Bůžek, Čerpl, Chochola
Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme klesli na zmíněné předposlední místo.