VELEDŮLEŽITÉ TŘI BODY Z PRVNÍCH ODVET ⚽😉

Autor: , 3.2.2023

Poslední lednovou sobotu vstoupil kladenský okresní přebor do své druhé poloviny, začala odvetná utkání a k dalším dvěma zápasům nastoupil opět i náš celek. V naší sestavě kvůli kolizi s fotbalovou přípravou opět chyběla základní čtyřka a nastoupivší hráči byli pestrým mixem ostřílených veteránů i mladých hráčů, kdy nemůžeme nezmínit Řeháka, který se vrátil z hostování v Kladně a jehož přítomnost byla v týmu znát. Osm našich borců si nevedlo vůbec špatně. V prvním utkání jsme statečně vzdorovali favorizovanému slánskému Fobozu, byť jsme bohužel nakonec prohráli, ve druhém jsme pak zvítězili v dalším derby na slánským 1. DFK a navýšili na tento tým bodový náskok. Tři body samozřejmě bereme a v tabulce jsme díky nim a lepšímu skóre poskočili na 7.místo.

FC Foboz Slaný – RSC Čechie Slaný 4 : 2 (3 : 1)
Favorit utkání byl víc než jasný, ovšem tentokrát to s námi v odvetě druhý celek tabulky, který je, nutno podotknout, druhý pouze díky horšímu skóre, neměl vůbec jednoduché a my slánskému Fobozu velmi srdnatě vzdorovali. Bohužel jsme první inkasovali a na branku ze 6. minuty navázal soupeř o tři minutky později. Ve 13. minutě sice snížil náš Stolár, ale bohužel si prakticky vzápětí vzal Foboz svůj dvoubrankový náskok zpět a udržel ho až do konce první půle. Soupeř vstoupil lépe i do druhého dějství a ve 20. minutě po další inkasované brance už bylo jasné, že body zůstanou favoritovi. Ve 26. minutě pak ještě korigoval na konečných 4:2 Ježek.
Branky: Mucha 2, Svítek, Suda – Stolár, Ježek.
Rozhodčí: Stádník, Bázler. ŽK: Svítek (Foboz). 50 diváků.

RSC Čechie Slaný – 1. DFK Slaný 6 : 3 (3 : 2)
Důležité utkání proti poslednímu celku tabulky jsme hráli bez zápasové pauzy a možná to bylo jedině dobře, neboť jsme začali velmi aktivně a od úvodního hvizdu měli více ze hry. Byli jsme aktivnější a zaslouženě šli v 5. minutě do vedení, když se trefil Chochola. O dvě minuty později skvěle hrající veterán Ježek zkušeně prostřelil špatně postavenou zeď a z trestného kopu zvýšil na 2:0. Pak jsme však vyrobili chybu a nabídli soupeři snížení a aby toho nebylo málo, v 9. minutě bylo vyrovnáno. To však bylo naštěstí ze strany DFK vše, co předvedlo, tedy kromě přehnané přemotivovanosti. Přeci jen za slánské „vojáky“ nastupuje několik našich bývalých hráčů. V 11. minutě nám vrátil klid Kozelka a do druhé půle jsme tak šli s jednobrankovým náskokem.
Druhý poločas patřil prakticky pouze nám. Když v 18. minutě zvýšil Stolár, soupeř se víc začal soustředit na diskuse s rozhodčími než na svou hru a když se k tomu přidal velmi slabý výkon jeho brankáře, byly logickým vyústěním dvě branky v rozmezí 20. a 21. minuty, které vstřelili Řehák a po něm Kozelka. DFK mělo šance, ale náš gólman Zelený na rozdíl od svého protějšku chytal skvěle. V závěru jsme, zjevně ukolébáni již jistou výhrou, ještě obdrželi gól do naší sítě a Stolár neproměnil pokutový kop, ale na výsledku 6:3 nic nezměnily ani labilní výlevy a provokace některých hráčů soupeře. Díky těmto důležitým třem bodům jsme na poslední celek navýšili náskok a poskočili o příčku výše.
Branky: Kozelka 2, Chochola, Ježek, Stolár, Řehák – Mrština, Hlaváček, Tauš.
Rozhodčí: Stádník, Bázler. 70 diváků.

Sestava: Zelený – Kozelka (c), Ježek, Stolár, Řehák, Čerpl, Chochola, Náprstek

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme poskočili na zmíněné 7. místo.