ČTYŘI BODY, 7. MÍSTO, ČERVENÉ KARTY… 🤨ROZPAČITÉ LOUČENÍ SE SEZÓNOU ⚽😉

Autor: , 9.4.2023

Druhou březnovou sobotu měl kladenský okresní přebor na programu závěrečný hrací den sezóny 2022/2023 a k posledním dvěma zápasům nastoupil také náš celek. Bude to znít zvláštně, že jsme tentokrát neměli větší problémy se sestavou, jíž tvořili vesměs naši veteráni, kteří si tento hrací den chtěli užít coby takové pomyslné loučení nejen s touto sezónou, dokonce jsme dali dohromady téměř dvě čtyřky, resp. v prvním utkání. Ač jsme získali čtyři body, které nás posunuly na konečné 7. místo, a to jsme mohli mít bodů šest a byly by rozhodně i zasloužené, bylo ono loučení nepříliš povedené a utkání plná zbytečných emocí a logicky i červených karet… Rozpačitý poslední hrací den tak nějak umocnil tuto nevydařenou sezónu…

TJTZ Atlantic Rakovník – RSC Čechie Slaný 1 : 5 (1 : 2)
V utkání se třetím celkem tabulky jsme šli zásluhou Kvapila v 7. minutě do vedení a v ostřílené a zkušené sestavě měli víc ze hry. Soupeř sice minutu před koncem první půle vyrovnal, ale to bylo z jeho strany tentokrát vše, navíc nám v poslední minutě vrátil vedení Švásta. Když v druhé půli zvýšil Kozelka na 3:1, vše vypadalo na hladký průběh a jasné tři body. Ty jsme nakonec po výhře 5:1 a dalších brankách gólmana Zeleného a kanonýra Stolára z poslední minuty získali, ale ostatní události druhé půle snad ani nechceme komentovat… Tři body s kvalitním soupeřem však přišly vhod.
Branky: Toráč – Kvapil, Švásta, Kozelka, Zelený, Stolár.
Rozhodčí: Kalík, Laštovička. ŽK: Bechner – Kvapil, Kozelka, Jiránek. ČK: Chadima, Kvapil (oba Čechie). 60 diváků

RSC Čechie Slaný – KLC Klobuky 2 : 2 (2 : 2)
Do druhého utkání jsme nastoupili pouze s pěti hráči v poli a zápas se sousedním týmem tabulky byl všechno jiné než pohledný futsal. Nehezký zápas se vyvíjel lépe pro nás a po brankách Jiránka ze 3. a 5. minuty jsme vedli o dva góly. Bohužel jsme nechali soupeře ještě do půle vyrovnat. Druhý poločas byl urputnou bitvou, kdy nás držel skvělý Zelený v naší brance a naopak naše koncovka byla poměrně dost bezzubá. Bohužel i v tomto utkání zbytečně plály emoce a nejspíš i díky nim, čemuž se z pozice nezaujatého pozorovatele nešlo příliš divit, přišel závěrečný hvizd sudího přesně ve chvíli, než Kozelka vstřelil po naší pěkné akci, jíž nebylo dáno, abychom ji dokončili, do odkryté brány vítězný gól… Zápas tak skončil remízou a náš soupeř zůstal v tabulce o jednu příčku nad námi.
Branky: Jiránek 2 – Kubelka, Pinc .
Rozhodčí: Kalík, Bázler. ŽK: Jiránek, Švásta (Čechie). 60 diváků.

Sestava: Zelený – Jiránek (c), Stolár, Kozelka, Ježek, Švásta, (+ první utkání) Chadima, Kvapil

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 OKF 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme nakonec skončili sedmí.