FAMÓZNÍ VSTUP „NOVÉ“ ČECHIE DO SEZÓNY ✌️😉⚽

Autor: , 18.11.2023

Že na první utkání sezóny dorazí rovná desítka hráčů, to už dlouho nepamatujeme stejně jako to, že to budou samí mladí hráči, že budeme mít jasnou převahu a že všichni čechisté budou hrát s takovou chutí, zápalem a nadšením. Byla to po dlouhé době radost a pokud má takto vypadat resuscitace kdysi nemocného klubu, pak jsme vykročili rozhodně správně. V obou zápasech proti kvalitním soupeřům jsme byli jasně lepší, nastříleli jsme osm branek a žádnou neinkasovali, lepší vstup do soutěže jsme si tak nemohli přát. Více v krátkých reportážích níže.

RSC Čechie Slaný – FC Foboz Slaný 5 : 0 (3 : 0)
Po úvodním oťukávání jsme se jako první dokázali ve 4. minutě prosadit díky brance Suchého a utkání vzali pevně do svých rukou. Stejný hráč pak v 10. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek, aby dvě minuty nato zvýšil Danda na poločasových 3:0. Vývoj skóre jednoznačně potvrzoval dění na hřišti, kdy jsme byli lepším týmem a měli i další šance. V naší bráně pak předváděl skvělé zákroky Kroutil, pro všechny nečekaný strážce naší svatyně, a když už byl překonán, pomohla mu branková konstrukce. Ve druhé půli přidal ve 23. minutě další gól Ježil, aby minutu nato pečetil nekompromisní ranou Paluba na konečných 5:0.
Branky: Suchý 2, Danda, Ježil, paluba.
Rozhodčí: Říha, Svoboda R. ŽK: Řehák – Suda. 40 diváků
FC Tatran Zlonice – R.S.C. Čechie Slaný 0 : 3 (0 : 1)
Druhý soupeř nepůsobil tak futsalově jako slánský Foboz, ale hrál velmi nepříjemný až urputný presink a dobře bránil. Měli jsme častěji míč a více ze hry, ale dlouho se nemohli gólově prosadit. To se povedlo až v 8. minutě Dandovi a do druhé půle jsme šli s jednobrankovým náskokem. Ve stejném duchu jako první poločas se neslo i druhé dějství, kdy jsme měli opět převahu a soupeře přehrávali, ovšem góly se dávat nedařilo. Až ve 22. minutě svoji efektní patičkou zvýšil Tylšar na rozdíl dvou branek, což nás uklidnilo. V utkání nás navíc několikrát skvěle podržel gólman Kroutil, který se se svojí brilantní technikou často vysouval do pole, z čehož ve 25. minutě vstřelil finální gólovou pojistku. I náš soupeř měl své šance, ale neboť po překonání našeho brankáře trefil jen tyč, zvítězili jsme zaslouženě 3:0.
Branky: Danda, Tylšar, Kroutil.
Rozhodčí: Pejša T., Říha. 30 diváků. ŽK: Koutný (funkcionář Zlonice). 20 diváků
Sestava: Kroutil – Jiránek (c), Danda, Volgner, Paluba, Řehák, Ježil, Suchý, Tylšar, Čerpl
Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme o skóre na 3. místě.