TĚSNÁ PORÁŽKA S PK TŘEBUSICE ⚽ PŘEZIMUJEME NA DRUHÉM MÍSTĚ ✌️😉

Autor: , 20.12.2023

V posledních dvou utkáních letošního roku nás čekal přímý souboj o čelo tabulky s vedoucím týmem PK Třebusice, který měl stejně bodů a vedl díky lepšímu skóre a zápas s rakovnickým Atlanticem. Zatímco druhý jmenovaný tým jsme suverénně přehráli, bitva o první místo tabulky nám bohužel nevyšla a my po vyrovnané a urputné bitvě s ex-divizním celkem padli rozdílem jediné branky. Před měsíční přestávkou (další kolo hrajeme v sobotu 13. 1. 2024) tak přezimujeme na druhém místě a pevně doufáme, že třebusickým vrátíme porážku i s úroky v odvetném utkání. Více o obou utkáních v krátkých reportážích níže.

RSC Čechie Slaný – TJ TZ Atlantic Rakovník 7 : 1 (5 : 1)
Rakovnický celek dorazil na utkání v poměrně zbědovaném stavu a s jedním hráčem na střídání, v předešlém zápase inkasoval od Třebusic potupnou 11° a tak se očekávala jednoznačná záležitost. Už ve 2. minutě jsme vedli díky Ježilovi, jenž pak přišla nečekaná menší komplikace, když minutu poté Atlantic vyrovnal. Byla to sice pouhá kosmetická vada na kráse, ale přerušila nám a především pak gólmanovi Kroutilovi sérii bez inkasované branky, která trvala 123 minut. Inkasovaný gól nás trochu zbrdil, ale už v 7. minutě jsme si vzali vedení zpět, když se trefil Kraček a tři minuty poté vstřelil třetí gól náš brankář Kroutil. Soupeř přestal stíhat a my do přestávky skórovali ještě dvakrát. Ve 12. minutě zvyšoval Řehák a minutu poté kapitán Jiránek uzavřel na poločasových 5:1. I druhá půle byla jednoznačně v naší režii, hrálo se především na polovině Atlanticu Rakovník a už v úvodu zvýšil opět gólman Kroutil, který svou hrou v poli soupeři slušně zatápěl. Měli jsme i mnoho další šanci, ale nedokázali je využít a tak stejně jako v první půli nakonec pečetil utkání poslední brankou náš kapitán Jiránek.
Branky: Kroutil 2, Jiránek 2, Ježil, Kraček, Řehák – Tran.
Rozhodčí: Mareš, Pejša T. ŽK: Jiránek (Čechie). 50 diváků.

PK Třebusice – RSC Čechie Slaný 2 : 1 (1 : 0)
Ex-divizní PK Třebusice jsou každoročními favority kladenského okresního přeboru a mají tým nejen zkušený a kvalitní, ale především takový, proti kterému se díky převažující většině vysokých a urostlých hráčů velmi nepříjemně hraje, tím spíš v malé hale, jakou je ta slánská. Úvod byl jako ze zlého snu, kdy jsme inkasovali nejen v první minutě, ale vůbec v prvních vteřinách zápasu a nutno podotknout, že tato branka silně ovlivnila celé utkání. Ostřílený třebusický tým si byl vědom své výhody, hrát jsme museli především my, a tak bylo utkání již zmíněnou urputnou bitvou. Napínavý zápas s šancemi na obou stranách, ale také s velkým množstvím osobních soubojů v malé slánské hale byl velmi těžký pro oba rozhodčí a s mnoha jejich výroky nebyla spokojena ani jedna strana, méně spokojeni však naši hráči. Při našem čtvrtém faulu měl náš soupeř výhodu desetimetrového kopu, gólman Kroutil ho však bravurně zlikvidoval a i díky tomu do půle další branka nepadla. Ve stejném duchu se neslo i druhé dějství, šance na obou stranách, víc boj než pohledný futsal, skvělé zákroky obou brankářů, především našeho Kroutila, ale také emoce a nespokojenost s výroky sudích. V naší marné snaze o vyrovnání jsme zapomněli na zadní vrátka a nejmenšího z hráčů soupeře, a tak nám ve 27. minutě vstřelili třebusičtí druhý gól. I nadále jsme bojovali a bušili do soupeře, ale pak přišla 29. minuta, kdy neunesl náš Paluba nepřesný výrok sudího, jenž neodpískal faul na něj od hostujícího gólmana, a viděl ta červenou kartu. Dohrávali jsme tak v oslabení. Po čtvrtém faulu Třebusic sice ještě proměnil v poslední minutě náš Řehák naprosto suverénně desetimetrový kop, ale na víc už bohužel nebyl čas. Prohráli jsme 1:2 a v tabulce jsme tak zatím druzí, kdy nám na záda dýchají slánští DFK s horším skóre.
Branky: Šerák M., Pohořal – Řehák.
Rozhodčí: Pejša T., Říha. ŽK: Volgner (Čechie). ČK: Paluba (Čechie). 50 diváků.

Sestava: Kroutil – Jiránek (c), Volgner, Paluba, Řehák, Ježil, Kraček, Tylšar, Chochola

Na stránce OSF Kladno si zde 👉zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme na již zmíněném 2. místě za PK Třebusice a díky lepšímu skóre před 1. DFK Slaný.