SKVĚLÝ VSTUP DO ROKU 2024 ✌️😉 DVĚ VÝHRY & DRUZÍ JEN O SKÓRE ⚽

Autor: , 15.1.2024

Lepší vstup do nového roku jsme si těžko mohli přát. V obou utkáních druhé lednové soboty, která uzavřela první polovinu kladenského okresního přeboru jsme totiž dokázali zvítězit a výhry jsou o to cennější, že jsme porazili dva velmi silné a kvalitní soupeře. A neboť vedoucí Třebusice nečekaně zaváhali se slánským Unionem, vedou soutěž již jen o skóre, potěšující je také, že jsme nejen v přímém souboji o druhé místo setřásli své pronásledovatele z 1. DFK Slaný. Více o obou vítězných utkáních v krátkých reportážích níže.

RSC. Čechie Slaný – SK Omask Kovo Kladno 2 : 1 (2 : 0)
Zkušený a velice kvalitní kladenský celek nám byl těžším soupeřem, než se očekávalo, a my se na výhru opravdu hodně nadřeli. Hrál se oboustranně velmi pěkný futsal a byl to tvrdý a nekompromisní boj o každý metr palubovky, žel bez větších vyložených šancí na obou stranách. Možná jsme byli častěji na půli soupeře, a to i díky velmi dobře hrané hře s naším gólmanem Kroutilem v poli, ale první vyložená šance bylo až břevno Řeháka v desáté minutě. Závěr první půle nám však vyšel znamenitě, když ve 12. minutě vypálil Danda a skotačící míč v brankovišti dorazil Volgner. Minutu před koncem pak zvýšil nechytatelnou dalekonosnou pumelicí na rozdíl dvou branek Řehák. Ani v druhém dějství se obraz hry mnoho nezměnil, jen šancí o něco přibylo. Více jsme jich sice měli my, ale bez gólového efektu a tak nás pět minut před koncem utkání soupeř potrestal kontaktním gólem. Závěrečná pětiminutovka byla hodně dramatická a nervózní, ale jednogólové vítězství jsme ve finále uhájili a zvítězili 2:1.
Branky: Volgner, Řehák – Krupička J.
Rozhodčí: Mareš, Pagáč. ŽK: Střela (Omask). 50 diváků.

1. DFK Slaný – RSC Čechie Slaný 1 : 4 (0 : 2)
Také druhé utkání proti slánským „vojákům“ bylo velmi pěknou futsalovou podívanou, jakou ostatně derby s legendárním 1. DFK, jedním z našich nejčastějších soupeřů historie, bývává. Možná však i díky přítomnosti bývalých čechistů v dresu protivníka je náš soupeř někdy zbytečně přemotivaný a pak často tahá za kratší konec provazu, jako tomu ostatně bylo i v tomto zápasu. Začátek jsme měli skvělý a už ve druhé minutě při hře gólmana Kroutila v poli se náš brankář svou krásnou střelou nemýlil. Mladíci v dresu DFK běhali jak o život, ale naše zkušenost měla navrch a prakticky jako přes kopírák zvýšil Kroutil v 7. minutě na rozdíl dvou branek. Měli jsme více ze hry, více šancí a do druhé půli šli s dvoubrankovým náskokem. Obraz hry se nijak zásadně nezměnil ani po poločase, ale ve 20. minutě vypadl našemu brankáři po skvělém zákroku míč z rukavic a náš bývalý hráč Lebó snížil. Soupeř logicky ožil a závěrečná desetimintuvka slibovala drama. Naštěstí se tak nestalo, neboť nám ve 24. minutě vrátil klid veledůležitou brankou Řehák. DFK pak vsadilo na hru bez gólmana, ovšem právě rozdíl hry bez brankáře, resp. s brankářem v poli, mezi námi a jimi byl propastný a my gólem v poslední minutě, který vstřelil skvěle hrající Kraček, pečetili na konečných 1:4.
Branky: Lebó – Kroutil 2, Řehák, Kraček.
Rozhodčí: Stádník, Mareš. 70 diváků.

Sestava: Kroutil – Jiránek (c), Danda, Volgner, Řehák, Chochola, Kraček, Tylšar, Ježek, Kvasnica

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které jsme o skóre na 2. místě za týmem Třebusic.