NEČEKANÉ KLOPÝTNUTÍ A ZTRÁTA ⚽ NÁSKOK NA DRUHÉM MÍSTĚ VŠAK DRŽÍME ✌️😉

Autor: , 5.2.2024

Při vší úctě k našim soupeřům uplynulého kola kladenského okresního přeboru asi nikdo nečekal nic jiného než šest dalších bodů a stíhací jízdu vedoucích Třebusic. Bohužel se nám první odvetné kolo nevydařilo dle našich představ a my v prvním utkání, které jsme měli skvěle rozehrané, vlastními chybami darovali tři body slánskému Fobozu, který jimi, coby velezkušený tým rozhodně nepohrdl. Druhý zápas pak naštěstí dopadl dle papírových předpokladů a my jasnou výhrou nad zlonickým Tatranem udrželi druhé místo a díky ostatním výsledkům i slušný náskok na naše pronásledovatele. Bohužel vedoucí tým Třebusic byl stoprocentní, takže na něj opět ztrácíme tři body. Věříme však, že poslední tři kola, která se odehrají v nové hale s ideálními rozměry, pro nás budou výhodou. Více o obou utkáních v krátkých reportážích níže.

FC Foboz Slaný – RSC Čechie Slaný 7 : 5 (3 : 2)
Úvod utkání patřil jednoznačně nám, hrálo se především na polovině slánského Fobozu a také jsme jako první vstřelili branku, kdy se ve 4. minutě trefil z naší typické akce gólman Kroutil. Když o tři minuty později přidal druhý gól Danda, soupeř následující minuty nevěděl, kam dřív skočit, a my měli další vyložené šance, zdálo se, že bude zápas pouze otázkou skóre. Jenže v 9. minutě Foboz se štěstím po jedné z mála jeho šancí snížil, abychom mu následně tři minuty nato nabídli vyrovnání, když nám výjimečně a v nejméně vhodnou dobu nevyšla hra s brankářem v poli. Inkasovaná branka nás zaskočila a zkušený Foboz byl rázem jak pokropený živou vodou. Hra se vyrovnala a vše už vypadalo na rozhodnutí v druhém poločase. My však bohužel fatálně nezvládli konec první půle a v posledních vteřinách zbytečně inkasovali… V úvodu druhého dějství sice Volgner vyrovnal, ale minutu poté jsme znovu ztráceli. Naše jindy typická lehkost se najednou vytratila, nic nám nevycházelo a v 19. minutě jsme si vstřelili nešťastný vlastní gól. Soupeř nás přehrával a za dvě minuty nám vstřelil šestou branku. Marně jsme se snažili korigovat výsledek, prostě to nešlo… A aby toho nebylo málo, dvě minuty před koncem jsme inkasovali posedmé. Hrozivě vypadající výsledek jsme naštěstí v samotném závěru, který patřil jednoznačně nám, korigovali, když se nejdříve trefil Kvasnice a v poslední minutě pak brankář Kroutil. Na víc bohužel nebyl čas a my prohráli 5:7, nutno říci, že zaslouženě…
Branky: Bažo P. 2, Bažo V. 2, Svítek, Mucha, vlastní – Kroutil 2, Danda, Volgner, Kvasnica.
Rozhodčí: Kalík, Pejša T. ŽK: Král – Kvasnica. 60 diváků.

RSC Čechie Slaný – FC Tatran Zlonice 4 : 0 (2 : 0)
Utkání se Zlonicemi bylo jednoznačnou záležitostí a nás může pouze mrzet, že jsme soupeři, jenž nastoupil pouze s jedním hráčem na střídání, nenastříleli více branek. Šance jsme na to totiž rozhodně měli. Hned v úvodní minutě jsme šli brankou Dandy do vedení, ale pak se nám střelecky přestalo dařit, ač se většinu prvního poločasu hrálo na polovině našeho soupeře. Jako bychom byli i přes jasnou převahu mírně nervózní a báli se o výsledek. Klid do druhé půle naštěstí vnesl do našich řad gólem z poslední minuty Řehák, který proměnil penaltu. Obraz hry se nezměnil ani po výměně stran a nám opět vyšel úvod, když v 17. minutě zvýšil Danda na rozdíl tří branek. Když pak o čtyři minuty později dával Řehák na 4:0, bylo prakticky rozhodnuto a my si výsledek a důležité tři body již pohlídali.
Branky: Danda 2, Řehák 2.
Rozhodčí: Pejša T., Říha. ŽK: Řehák – Kopecký. 70 diváků.

Sestava: Kroutil – Jiránek (c), Volgner, Danda, Řehák, Ježil, Suchý, Tylšar, Chochola, Kvasnica

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky i tabulku, ve které jsme na již zmíněném 2. místě za PK Třebusice s pětibodovým náskokem na nejbližšího pronásledovatele.