ÚSPĚŠNÁ PREMIÉRA V NOVÉ HALE ⚽️😉👍 …A UŽ JSME PRVNÍ ✌️🙂

Autor: , 12.2.2024

Byla to pro náš tým skvělá sobota, která se rozhodně zapíše do historie našeho klubu, i když se jednalo „jenom“ o druhý hrací den odvet kladenského okresního přeboru, a to hned z několika důvodů. ☝️😉 Jednak se nám dostalo cti, že před naším prvním utkáním a derby se slánským Unionem proběhl slavnostní ceremoniál za účasti starosty města Slaný Mgr. M. Hrabánka a předsedy SFČR Ing. R. Loba a to včetně jejich proslovů a státní hymny, v hale nás pak sledovalo téměř plné hlediště a diváků po obě utkání tolik, kolik jsme jich nemívali ani v našich slavných dobách, kdy jsme hráli 1. a 2. ligu, no a především jsme oba naše soupeře porazili a i vzhledem k ostatním výsledkům jsme se poprvé v této sezóně vyhoupli na 1. místo nejvyšší kladenské soutěže. ✌️🙂 Je pravda, že to v nové větší hale to s rukou na srdci ještě nebylo úplně herně ono a občas to zaskřípalo, nicméně na naše soupeře to stačilo a neboť jsme v obou utkáních byli lepší, oba zápasy jsme vyhráli zaslouženě. Do konce soutěže zbývají dva hrací dny a čtyři utkání, s tříbodovým náskokem na druhé PK Třebusice máme nyní vše ve svých rukou. Více o obou zápasech v krátkých reportážích níže.

FK Union Slaný – RSC Čechie Slaný 0 : 2 (0 : 0)
Náš soupeř před utkáním s námi nečekaně prohrál s posledními Klobukami a chtěl tak své klopýtnutí napravit, navíc v derby s našimi borci bývá Union vždy tak nějak víc motivovaný. Ovšem stejně jako v podzimním duelu s tímto velmi kvalitním futsalovým týmem rozhodla především naše celková větší zkušenost. Celá první půle se nesla v duchu vzájemného oťukávání, byla plná nepřesností a osobních chyb, kdy bylo znát, že je to prostě něco jiného než v tradiční hale BIOS. Přesto jsme měli o něco více ze hry a více šancí, ovšem Union držel po celý zápas skvělými výkony jejich brankář. Jeho spoluhráči se však dopouštěli častých faulů a my měli v závěru prvního poločasu možnost skórovat z desetimetrového kopu, jenže Paluba přestřelil… Po bezbrankové půli už však druhé dějství patřilo nám. V 18. minutě nás poslal do vedení mladý Ježek a my po brankovém uklidnění pozvolna přebírali iniciativu, kdy se hrálo více na soupeřově polovině. Bohužel naše šance končily buď nepřesně nebo na již zmíněném brankáři soupeře. Pět minut před koncem však vstřelil Ježek svoji druhou branku v utkání a my si samotný závěr již uhlídali, navíc si náš opět skvěle chytající brankář Kroutil, který po celý zápas při hře bez brankáře opět motal soupeřovy útočníky, připsal další čisté konto.
Branky: Ježek 2.
Rozhodčí: Říha, Svoboda R. ŽK: Hájek – Kvasnica, Paluba. 100 diváků.

RSC Čechie Slaný – KLC Klobuky 3 : 1 (1 : 0)
Za normálních okolností by bylo utkání se suverénně posledními Klobukami jednoznačnou záležitostí, jenže hosté nastoupili (snad poprvé v této sezóně) ve velmi kvalitním složení a naše výhra se nerodila snadno. Soupeř hrál opravdu velmi dobře, ale opět se projevila naše zkušenost a tentokrát také individuální výkony, kdy naši hráči ve vší úctě ty soupeřovy prostě převyšovali, nejvíce a do očí bijící to pak bylo patrné při hře brankáře. První půle byla spíš úporná bitva a ač se hrálo většinou na půli soupeře, dlouho jsme se nemohli gólově prosadit. To se povedlo až v samotném závěru při naší tradičně hře s gólmanem Kroutilem v poli, který nás krásnou střelou poslal do poločasového vedení. Gól do šatny nám dodal větší klid a když v 19. minutě při soupeřově špatně hrané hře bez brankáře poslal Kroutil míč přes celé hřiště do branky Klobuk a my vedli rozdílem dvou branek, vše již nasvědčovalo tomu, že bychom si mohli opět vylepšit skóre jako při podzimním duelu. Jenže jsme tři minuty nato zazmatkovali v obraně, hosté snížili na rozdíl jediné branky a rázem jich byla plná hala. Dobře jsme však bránili a navíc minutu před koncem rozhodl při naší akcí krásným zakončením zblízka Tylšar a pečetil na konečných 3:1.
Branky: Kroutil 2, Tylšar – Kubelka.
Rozhodčí: Svoboda R., Ježek. 90 diváků.

Sestava: Kroutil – Jiránek (c), Danda, Volgner, Paluba, Řehák, Kvasnica, Chochola, Tylšar, Ježek

Na stránce OSF Kladno si zde 👉 zde 👈 můžete přečíst NEJEN KRÁSNÝ TITULEK, ale také shrnutí kola a prohlédnout zbývající výsledky a tabulku, ve které o tři body vedeme před týmem PK Třebusice, navíc s náskokem osmi bodů na třetí 1. DFK Slaný.