B-TÝM VYBOJOVAL ŠEST BODŮ

Autor: , 8.2.2010

Naše rezerva vyhrála první únorovou sobotu  po sérii porážek v minulých hracích dnech dva zápasy se svými sousedy v tabulce Okresního přeboru, rezervou Fobozu a Omaskem Kladno, čímžto se odpoutala ze spodku tabulky. Její konkrétní podobu určitě v brzké době přinesou stránky OKF Kladno. V posledním utkání jsme prohráli se silným Tatranem Zlonice. Všechny tři zápasy byly velice vyrovnané a my vám přinášíme komentáře reportéra Kuby Macáka.

SK OMASK KOVO Kladno – RSC Čechie Slaný B  2:4 (1:1)

Hned od úvodu jsme se tlačili dopředu, ve druhé minutě rozezněl tyč pokus Švásty a v minutě páté rozvlnil síť Šterba, který využil přihrávky od Klempta – 0:1. Následně se opět zastřeloval Švásta a ani nyní to nebylo přesné, další pokus z jeho nohy opět skončil na tyči. V jedenácté minutě však bylo náhle vyrovnáno. První pokus vyrazil Zelený, ale odražený balón se dostal k dalšímu z hráčů Omasku a ten již mířil přesně – 1:1. Ve druhé půli se jako první prosadil Urban, kdy od půlící čáry prošel až před branku a přesně vystřelil – 1:2. Poté se zopakovala kombinace z prvního poločasu, ale tentokrát Šterba nahrával na zadní Klemptovi a ten nezaváhal – 1:3. Následně domácí využili našeho zaváhaní v útoku a rychle přešli do protiútoku, ale střela byla sražena nad. Poté si svůj výkon pokazil Švásta, jenž nechal svého hráče bez dozoru a ten pohodlně skóroval – 2:3. Svoji chybu ale odčinil téměř okamžitě, když stanovil konečný výsledek na 2:4.

Sestava: Zelený – Žák ©, Švásta, Urban, Klempt, Štěrba, Matoušek

Branky: 5. Šterba, 18. Urban, 20. Klempt, 28. Švásta


RSC Čechie Slaný B  – FC FOBOZ Slaný B  4:3 (2:1)

První vážnější šanci si připsali hosté, ale jejich pokus vyrazil Zelený na roh a následná střela z něj skončila vedle brány. Poté nastřelil tyč Štěrba. V deváté minutě to bylo už 1:0, Švásta svou tvrdou střelou nadělal problémy hostujícímu brankáři, ten míč jen vyrazil a dobíhající Matoušek si s dorážkou poradil. Záhy ale bylo vyrovnáno, kolem našeho obránce se obtočil jeden z hostů a přesně zamířil – 1:1. Hned poté se skóre opět měnilo a tentokrát příznivě pro nás. Po závaru v pokutovém území se dorážkou prosadil Klempt – 2:1. A těsně před poločasem Urban nastřelil břevno. Ve druhém poločasu to byl opět Urban, kdo jako první pálil, ale k naší smůle trefil jen Klempta. V jednadvacáté minutě bylo vyrovnáno, když po rychlé akci hostí míč skončil u pravé tyče naší branky – 2:2 a o minutu později hosté již vedli.  Střela propadla Zelenému pod tělem – 2:3. Poté nás však Zelený podržel, nejprve zneškodnil tvrdou střelu a následně vyrazil i desetimetrový kop. O vyrovnání se postaral Urban, jenž se uvolnil a přesně nahrál Švástovi, který zakončoval do prázdné brány – 3:3. Minutu před koncem přišla pak naše poslední šance a tu jsme využili. Štěrba ve skluzu uklidil míč do sítě a nám tím připsal další tři body. Zvítězili jsme 4:3

Sestava: Zelený – Žák ©, Švásta, Urban, Klempt, Štěrba, Matoušek

Branky: 9. Matoušek, 13. Klempt, 26.Švásta, 29. Štěrba


RSC Čechie Slaný B  – FC Tatran Zlonice 4:5 (1:1)

První branku jsme vstřelili my, když z úhlu nasadil Štěrba jesle hostujícímu brankáři – 1:0. Poté nás dvěma důležitými zákroky podržel Zelený, přesto se bohužel hostům povedlo vyrovnat, po faulu Švásty se z trestného kopu přímou střelou prosadil jeden z jejich hráčů – 1:1. Druhá půle pro nás začala špatně, při rozehrávce zachyboval Zelený, jenž míč odkopl jen k hráči Zlonic a ten míč okamžitě poslal do prázdné brány – 1:2. Minutu na to hosté potrestali další naši chybu – 1:3. Jenže my zbraně nesložili a dokázali snížit, když ve skluzu poslal míč přímo pod víko Matoušek – 2:3. A byl to opět agilní Matoušek, jenž vymyslel přihrávku Klemptovi, který úplně sám před prázdnou bránou netrefil. Vyrovnat se nám přesto povedlo. Urban vystihl rozehru a míč uklidil přesně k tyči – 3:3. Bohužel minutu před koncem si míč do vlastní sítě srazil Matoušek – 3:4 a při následné power-play jsme inkasovali znovu – 3:5. Upravit výsledné skóre se povedlo ještě Matouškovi, ale ani jeho branka neodvrátila naši prohru 4:5.

Sestava: Zelený – Žák ©, Švásta, Urban, Klempt, Štěrba, Matoušek

Branky: 5.Šterba, 21. a 30. Matoušek, 25. Urban