BÉČKO OPĚT TŘI BODY, DÉČKO JEDEN

Autor: , 8.1.2011

Béčko si v sobotu 8. ledna připsalo další tři body a v Okresním přeboru tak má po osmi zápasech 13 bodů.

Déčko si v neděli 9. ledna připsalo jeden bod za remízu a v Okresní soutěži druhé třídy tak má po deseti zápasech 4 body.

RSC Čechie Slaný „B“ – AC Sparta Slaný 1:4(0:1)

Úvod utkání patřil nám, nejdříve štěstí pokoušel Průcha, ale jeho pokus vyrazil hostující brankář, následně stejně dopadl i Jiránek. Až v deváté minutě se připomenula i Sparta a to výrazně, ale po přihrávce na zadní tyč mířil borec hostí vedle. Po ideální přihrávce mohl vsítit první branku Kozák, ale z metru nastřelil brankáře. V jedenácté minutě se pokusil hostující brankář trefit branku přes celé hřiště, to mu ale nevyšlo. Bohužel jsme čisté konto do poločasu neudrželi, když se v patnácté minutě hosté radovali z vedoucího gólu.

Hned po přestávce jsme inkasovali podruhé poté, co si Sparta doslova pohrála s naší obranou, zcela ji dostala ze hry a pohodlně zakončila do prázdné brány. Snížit mohla dvojice Urban – Kozák, asi sami před brankářem ho nedokázali překonat. Tudíž následovala power-play, abychom s výsledkem ještě něco udělali, ale bylo to naopak. Inkasovali jsme přes celé hřiště třetí branku. Snížit se podařilo Kozákovi, ovšem poslední slovo měla Sparta, když nám na rozloučenou ukázala, jak se během pár vteřin dá vyšachovat obrana složená z druholigových hráčů.

Sestava: Kopecký – Žák©, Kozák, Koníček, Urban, Průcha, Jiránek

Branky: 28. Kozák

RSC Čechie Slaný „B“ – F.C.B. Švermov 8:7 (7:3)

Přestřelka začala hned v první minutě, kdy nepovedenou střelu Urban poslal do tyče, od které se míč odrazil zpět k němu a napodruhé se již nemýlil. Za chvíli hráč utkání Urban nepokryl přihrávku a bylo vyrovnáno. Svoji chybu napravil za dvě minuty, když prošel středem a nekompromisně zakončil – 2:1. Třetí branku mohl přidat Žák, ale i když postupoval od půlky sám na brankáře, zakončil jen vedle. V sedmé minutě Kozák nastřelil míč před bránu, kde ho Průcha jemně tečoval mimo dosah gólmana. Čtvrtou branku zařídil Jiránek, jenž od vlastní brány po čáře vyvezl balón, naservíroval ho před bránu pro Průchu a ten přidal další branku. V té samé minutě přišlo snížení – Kopecký si sice na míč šáhl, ale brance nezabránil. Záhy se opět individuálně prosadil Urban a daroval branku Průchovi. Z další šance Jiránek trefil břevno, s dorážkou to přehnal Urban a zavinit tak 10m. kop. Ten ale Kopecký vyrazil. Za minutu si poradil i s druhým. Ve třinácté minutě nás zachránila tyč a až třetí 10m. kop Kopecký propustil za svá záda. V poslední minutě poločasu jsme se ještě dvakrát radovali z branky. Nejdříve Urban využil přihrávky Jiránka a poté se z branky radoval Kozák, jenž využil srážky Urbana s protihráčem. Poločas tak skončil 7:3.

Druhá půlka se nesla v duchu dotahování hostí a šlo to poměrně rychle. Ve dvacáté minutě útočník obelstil vyběhnuvšího Kopeckého. Za tři minuty proměněná penalta. Za další minutu naše vlastní branka. V minutě šestadvacáté bylo vyrovnáno, to se hosté přesně trefili z trestného kopu. A tak musel opět zaúřadovat Urban, který si pohrál s obranou i brankářem a pohodlně zakončil. Jistotu mohl přidat Průcha, ale 10m. kop poslal vedle brány.

Sestava: Kopecký – Žák©, Kozák, Koníček, Urban, Průcha, Jiránek

Branky: 1., 5., 15. a 29. Urban, 7., 8. a 9. Průcha, 15. Kozák

RSC Čechie Slaný „D“ – FK Stochov 1:6 (0:3)

V prvním zápase jsme hned od začátku tahali za kratší konec, v první minutě útočník hostí zakončoval nadvakrát sám před Zeleným, o minutu později to již bylo o dvě branky, když se soupeř z dálky trefil přesně pod břevno. Po zbytek zápasu jsme se snažili cpát dopředu a soupeř skóroval ze smrtících protiútoků. Náš čestný úspěch zaznamenal po krásné individuální akci nováček v čechistickém dresu Michael Hartman, který tímto gólem snižoval na 1:5.

Sestava: Zelený – Čabla (c), Folda, Hartman, Kalík, Koníček, Liška, Rosenberg, Šlajcrht

Branky: Hartman

RSC Čechie Slaný „D“ – FC Arvato Stochov 3:3 (1:1)

Proti dalšímu stochovskému celku jsme opět začali nešťastně a rychle inkasovali. Ovšem tentokrát bylo znát, že protivník není nad naše síly a vytrvalá snaha směrem dopředu přinesla své ovoce v podobě krásné akce po ose Hartman – Kalík – Liška, kterou posledně jmenovaný zakončil přesnou střelou. Ve druhém poločas nás několikrát podržel brankář Zelený, ale i on nakonec po sérii nedůrazností v obraně inkasoval. Druhé vyrovnání přišlo tentokrát po Hartmanově rohu, na který si krásně naběhl Rosenberg. Jenomže Stochov se záhy opět dostal do vedení, když si útočník zasekl míč před dobíhajícím Čablou a přesnou střelou k tyči nedal Zelenému šanci. Ale ani tentokrát jsme se nevzdali a byli po zásluze odměněni třetím vyrovnávacím gólem, který zařídila dvojice nahrávající Hartman a skórující Liška. Závěrečný nápor hostí jsme přečkali a připsali si tak zasloužený bod.

Sestava: Zelený – Čabla (c), Folda, Hartman, Kalík, Koníček, Liška, Rosenberg, Šlajcrht

Branky: Liška 2x, Rosenberg