ZÁCHRANA B-TÝMU & 9.MÍSTO V TABULCE

Autor: , 11.4.2016

Do posledního kola okresního přeboru, které se hrálo uplynulý víkend, jsme vstupovali jako jedni z adeptů na sestup. Vše jsme naštěstí měli ve vlastních rukách, stačilo ze dvou utkání získat 4 body a nemuseli jsme se již ohlížet na výsledky ostatních soupeřů. Bohužel to se nám zcela nepodařilo a my museli doufat v zaváhání našich soupeřů. To se naštěstí nakonec stalo a my se na jejich úkor ZACHRÁNILI v okresním přeboru.

RSC Čechie Slaný „B“ – AC Sparta Slaný 2 : 5 (1 : 2)
Branky: Jiránek, Trojan – Kozelka 3, pražák, Bauer.
Rozhodčí: Kalík, Pejša T. ŽK: Chadima, Jiránek – Pražák. ČK: Matyáš D. (Sparta). 20 diváků.
Hned od úvodu bylo zjevné, jak důležité je toto utkání pro naše barvy. A nervozita se projevila i na hřišti. I přes naši snahu jsme se nedokázali dostat do pořádného zakončení a když už ano, ztroskotali jsme na brankáři Sparty. To hosté využívali rychlé brejky a hlavně je dokázali proměňoval a tak jsme již v 8. minutě prohrávali 0:2. Naději do druhého poločasu nám dal Jiránek – 1:2. Druhá půle byla již zcela jiná. Hosty jsme přehrávali, ale přehlídku šancí jsme nedokázali proměnit, čehož jsme litovali v 23. minutě, kdy se hosté prosadili potřetí. O tři minuty později snížil Trojan. Poté pokračovalo naše dobývání branky Sparty. Bohužel marně. Vysněný bod se přiblížil v 29. minutě, kdy hosté faulovali v pokutovém území a my měli možnost zahrání penalty. Té se ujal Jiránek, ale bohužel nedal. Z této frustrace jsme si nechali dát ještě dvě branky a připsali si prohru 2:5…

RSC Čechie Slaný „B“ – Sokol Řevničov 3 : 2 (2 : 1)
Branky: Zieber, Žák, Hejkal – Gregor, Urbanovič.
Rozhodčí: Kalík, Bázler. 40 diváků.
Po prohře v prvním utkání pro nás byla výhra v tomto jedinou možností udržení se v soutěži. Do utkání jsme vstoupili dobře, Zieber nás poslal do vedení a my se uklidnili. Snažili jsme se vsítit druhou branku, abychom měli jistotu, a to se povedlo ve 12. minutě Žákovi. Bohužel jsme si dvoubrankové vedení neudrželi. V poslední minutě poločasu jsme inkasovali.
Druhou půli jsme dost kontrolovali hru a snažili se navýšit náskok, což se nám povedlo až v 23. minutě po trefe Hejkala. Místo klidu přišla další branka do naší sítě a my se museli až do konce zápasu strachovat o důležité tři body. Nakonec jsme se udrželi.
Branky: Zieber, Žák, Hejkal

Sestava: Vošmík – Chadima, Jiránek, Žák, Hlaváč, Hejkal, Trojan, Zieber

Díky vývoji dalších zápasů jsme nakonec v tabulce, jíž si můžete spolu s dalšími výsledky prohlédnout zde, skončili na 9.místě a soutěž i pro příští sezónu zachránili. Cíl této ne příliš povedené sezóny byl tak splněn.