PROČ PAN K.NEPŘIŠEL NA TRÉNINK?

Autor: , 7.2.2010

Vedoucí „C“ týmu, pan Š., se po Vánocích radoval, že na společné tréninky našich dvou slabších rezerv bude konečně chodit znovuobjevená posila, velezkušený hráč K., který si v minulé sezóně vyzkoušel i vyšší futsalovou úroveň. Taktéž se mu do týmu hodil pro svoji pověstnou dravost a rychlost, jenom bylo potřeba trochu zapracovat na sehranosti s osou týmu.

Tento čtvrtek však hráč K. na trénink nedorazil a nás zajímalo, kdo že to ohrozil náš tým v jeho honbě za klidným středem tabulky. Samotnému hráči se nebylo možné dovolat a tak jsme se poptávali na tréninku. Nikdo z našich borců se nechtěl mít ke slovu, ale pak se jistý hráč prořekl, že pan K. byl spatřen na posledních zápasech céčka s velkým monoklem a uraženým zubem.

Začalo nám svítat, že nejspíše půjde o nějakou nepříjemnost v týmu, okolo které se musí chodit po špičkách. Opatrnou sondáží s nasazením odposlechu v hráčské kabině jsme poté dali skládačku kousek po kousku dohromady.

Důležitou informací bylo, že k monoklu se pan K. dostal na posledním tréninku před mistrovskými zápasy s Vraným, Alpinou a Bohemií. Celá situace se tímto značně vyjasnila, šlo zcela evidentně o spor mezi hráči, který vyvrcholil napadením pana K. během hry, která má na trénincích býti spíše přátelská. Scházel nám ovšem motiv této nevraživosti. Světlo do toho vnesl až pan M., který se ve značně podroušeném stavu v klubovém baru chlubil, jak toho K. krásně loktem uzemnil. A onen motiv? To se s jistotou už nikdy nedovíme, ale v kuloárech našeho klubu se nese názor, že pan M., vedoucí týmů „A“ a „B“, neunesl poslední porážky svých týmů a žárlil na úspěšnější kolegy vedoucí „C“ a „D“ týmy, pročeš se je pokusil připravit o tohoto kvalitního a vždy ochotného hráče.

Nyní naštěstí „B“ tým uhrál šest bodů, panu M. domluvilo nejvyšší vedení klubu, že si svoji frustraci nemá vybíjet na hráčích nižších celků, a tak si myslíme, že by se pan K. již nemusel bát přijít na trénink a zapojit se do čestného sportovního zápolení se svými spoluhráči.

Jenom jak přišel o ten kus zubu, to zůstává tajemstvím.