DŮLEŽITÝCH ŠEST BODŮ CÉČKA

Autor: , 16.1.2010

První polovinu Okresní soutěže I.třídy uzavřeli pátým hracím dnem borci našeho C-týmu, které čekaly v sobotu 16.ledna hned tři zápasy, v nichž jsme museli bodovat, abychom se po minulém neúspěšném kole dostali zpět do středu vyrovnané tabulky. V téměř optimálním složení, když chyběl jen dirigent hry Tomeš, který byl v pátek nečekaně hospitalizován ve slánské nemocnici, a v brance s mladým Zeleným, hrdinou včerejšího druholigového duelu s libereckou Alfou, jsme dokázali ze tří zápasů vydolovat důležitých šest bodů. Reportáže Kuby Macáka si můžete přečíst níže.


RSC Čechie Slaný C – 1.FK Kročehlavy 2:1 (0:0)

První šanci v utkání, které připomínalo minimálně v první půli šachovou partii, kde oba týmy především pozorně bránily, měli hosté, když jejich pokus zastavila až tyč naší brány. Následně jsme se osmělili i my. Jako první to zkusil Cimrman, ale jeho pokus skončil vedle, a i Dlugi byl neúspěšný, když tentokrát zakročil dobře hostující brankář. Do konce poločasu mohli pohnout se skórem ještě hosté, ale přečíslení dvou na jednoho zakončili vysoko nad. První minuty druhé půle patřily nám. Dlugi sťukl balón pro Mrštinu, ale ten pálil jen nad. A když se neujal ani průnik Cimrmana, začali se prosazovat hosté. Po závaru v našem pokutovém území nás zachránil Rosenberg, jenž zablokoval střelu do prázdné brány. Poté při brejku 3 na 2 vyrazil střelu k tyči Zelený. Dotřetice se to bohužel Kročehlavům povedlo. Tvrdá střela se odrazila od břevna těsně za čáru a ven, ale rozhodčí byl blízko a branku asi správně uznal – 0:1. S další porážkou céčka se nechtěl smířit junior Chvoj. Vzal odpovědnost na sebe, krásně prošel přes dva hráče a zkušeně zavěsil pod břevno – 1:1. V poslední minutě jsme se pak možná trochu nečekaně mohli radovat ze tří bodů. Nejdříve Šindler nastřelil tyč, nicméně nám to nemuselo vadit, protože dvě vteřiny před koncem (!!!) po akci Chvoje zakončoval na zadní tyči Dlugi a připsal nám důležité tři body. Vyhráli jsme 2:1.

sestava: Zelený – Ševic©, Mrština, Dlugi, Chvoj, Šindler, Rosenberg, Cimrman, Kokeš
branky: 23. Chvoj, 30. Dlugi

RSC Čechie Slaný C – AFC Celtic Kladno B 1:2 (1:0)

Tentokrát jsme do utkání s předposledním celkem tabulky vstoupili aktivně. Už v druhé minutě to zkoušel Cimrman, ale s jeho pokusem si kladenský brankář poradil. Poté nás zachránil Kokeš, jenž vykopával balón na brankové čáře. Byla to jedna z mála šancí soupeře v první půli. Do vedení nás poslal kuriózním gólem náš brankář Zelený, když vyhodil míč na Dlugiho, jemuž se v hlavičkování pokoušel zabránit hostující brankář, který si však míč smolně tečoval do branky – 1:0. Vedení jsme mohli navýšit okamžitě. Kladenští hráči často faulovali a tak záhy rozhodčí v náš prospěch zapískali desetimetrový kop. K jeho exekuci se postavil ex-ligista Mrština, jenže vůbec netrefil bránu… Měli jsme další šance a mohli špatně hrajícího soupeře “dorazit“. Bohužel jsme je nedali a navíc při druhém desetimetrovém kopu pohořel i těsně před koncem poločasu Šindler. A tak přišel trest. Druhý poločas jsme totiž nezvládli. V sedmnácté minutě Zelený neudržel balón a pro dobíhajícího hráče již nebyl problém skórovat – 1:1. Rázem byl soupeř na koni a za dvě minuty bylo skóre již otočeno, když jsme z rychlé akce rezervy Celticu inkasovali – 1:2. Na korigování výsledku jsme sice měli deset minut, ale v druhé půli nám nevycházelo snad vůbec nic. I přes náš následný tlak a další šance se skóre již neměnilo. Prohráli jsme, a zcela zbytečně, se slabým soupeřem, který dosud získal pouhé dva body…

sestava: Zelený – Ševic©, Mrština, Dlugi, Chvoj, Šindler, Rosenberg, Cimrman, Kokeš
branky: 11.Zelený

RSC Čechie Slaný C – TEFAL Bohemia Praha 4:3 (0:2)

Hned v úvodu zklamal Mrština, který si sice obešel ležícího brankáře, jenže zakončil jen vedle branky. Následná chyba v obraně nás mohla mrzet, ale Zelený si se střelou poradil. Následující minuty nepřinesly žádnou pěknou podívanou, natož třeba šanci. A tak se Bohemia rozhodla pro ne příliš častou věc a začala hrát s brankářem v poli, což se jim vyplatilo téměř okamžitě, kdy nás rychlou kombinací vyšachovali a zakončovali do prázdné brány – 0:1. Po chvíli přišla i druhá branka, kdy se naši obránci rozestoupili před postupujícím hráčem hostí a ten si mohl vybrat kam zakončí – 0:2. V závěru poločasu ještě nastřelili břevno naší branky. Druhé dějství ale už patřilo nám. Do zápasu nás vrátil Dlugi, jenž z otočky pálil přesně – 1:2. Poté svůj um předvedl Kokeš. Nejdříve vyslal vyrovnávací jedovatou střelu, kterou hostující brankář neudržel a propadla do brány – 2:2. Následně využil zaváhání soupeřovy obrany a obrátil vývoj utkání – 3:2. Klid do našich řad vnesl Mrština, který si mazácky pohrál s obranou, aby poté mohl přehodit vybíhajícího brankáře – 4:2. Hosté dokázali už jen snížit, když si z brány udělal výlet soupeřův gólman a nikým neatakován napálil míč přímo “pod víko“ – 4:3. Cennou výhru jsme si však už uhlídali a splnili cíl zisku šesti bodů.

sestava: Zelený – Ševic©, Mrština, Dlugi, Chvoj, Šindler, Rosenberg, Cimrman, Kokeš
branky: 22. Dlugi, 28. a 29. Kokeš, 29. Mrština