CÉČKO 7 BODŮ, DÉČKO 0

Autor: , 3.12.2010

Po debaklu áčka s Kladnem aspoň trochu napravila naši reputaci druhé rezerva, která si ze tří zápasů připsala 7 bodů. Nutno dodat, že byla posilněna o hráče „A“ týmu Kozáka a Abrháma, který proti Kladnu nehrál. Účast Pavla Žáka na dvou zápasech ze tří, se již stává pravidlem.

Třetí rezerva bohužel pokračuje s nula body na kontě především díky nemohoucnosti v koncovce. Z šesti dosavadních zápasů jsme skórovali pouze třikrát (!), přičemž tento průměr půl branky na zápas jsme měli i v neděli.

RSC Čechie Slaný „C“ – 1. FK Kročehlavy  8:4 (4:2)

První branku utkání vsítil mazák Tomeš, jenž stál zády k bráně a patou mezi nohy obránce jej poslal do sítě. V páté minutě se musel Zelený v bráně vydat na výlet až k postranní čáře, aby zkusil zastavit brejk hostí, ale to se mu nepovedlo a my tak inkasovali. V desáté minutě nás zachránila tyč, která zazněla po střele hostí z Kročehlav. Druhou branku poté přidal Kozák, jenž se trefil přesně k tyči. Klid na naše nohy zařídil Tomeš, když jeho tvrdou střelu neudržel brankář a propadla mu do brány. Hosté se však nevzdali a za minutu snížili dorážkou na zadní tyči. Ale my měli Tomeše a jeho nechytatelné střely a i další z nich musela zastavit až síť v brance.

I v úvodu druhé půle byl hlavním tahounem týmu Tomeš, který zase patou narazil Žákovi a ten hledal na zadní Kokeše, ale tomu chyběl krok. V sedmnácté minutě hosté zahráli dvojité hraní v podání brankáře a následoval nepřímý kop, který s přehledem do sítě poslal Kozák. V té samé minutě se trefila i druhá posila z A – týmu Abrhám, když byl na brankové čáře trefen přihrávkou od Chvoje. Poté nás svoji sehranost předvedlo duo Abrhám – Kozák a druhý jmenovaný poslal míč do prázdné brány. Osmou branku nám na účet připsal Chvoj. Bohužel jsme v závěru polevili a dovolili hostům dvakrát se radovat z branky. Ale i přesto jsme si připsali tři body do tabulky.

Sestava: Zelený – Ševic, Kokeš, Tomeš, Žák, Chvoj, Kozák, Koníček, Kuhn, Abrhám

Branky: 3., 13. a 15. Tomeš, 11., 17. a 21. Kozák, 17. Abrhám, 24. Chvoj


RSC Čechie Slaný „C“ – SK Jarpice  4:2  (2:2)

I ve druhém utkání jsme vstřelili první branku poté, co Kokeš svojí bojovností získal balón na hranici vápna a umístěnou střelou se nemýlil. Následně Abrhám nastřelil tyč. Ve třetí minutě bylo vyrovnáno, když za záda Zeleného prošla střela k pravé tyči. Poté nás několikrát zachránil Zelený, jenž si nejdříve poradil se samostatným nájezdem a poté dvakrát s nebezpečnými střelami Jarpic. I v tomto utkání dal o sobě vědět Tomeš, když využil přihrávku od Žáka, obešel brankáře a pohodlně zakončil. Do poločasu bylo stejně vyrovnáno, vracející se Kozák si srazil balón do sítě, když se snažil zastavit přihrávku na zadní tyč, kde by stejně hráč hostí zakončil do prázdné brány.

Druhý poločas začal naší brankou – Chvoj si počkal na zadní tyči na přihrávku od Žáka. Vyrovnat mohly Jarpice v šestadvacáté minutě, ale nastřelili jen tyč naší brány. A tak jsme minutu před koncem potvrdili svoje vedení čtvrtou brankou, kterou si do statistik připsal Kuhn a plusový bod za přihrávku Tomeš.

Sestava: Zelený – Ševic, Kokeš, Tomeš, Žák, Chvoj, Kozák, Koníček, Kuhn, Abrhám

Branky: 2. Kokeš, 13. Tomeš, 16. Chvoj, 39. Kuhn


RSC Čechie Slaný „C“ – FC Brandýsek „B“  2:2  (0:1)

Až ve třetím utkání jsme nevstřelili první branku, přestože k tomu Abrhám neměl daleko, ale jeho pokus vyrazil brankář. Na druhé straně se to povedlo hostím, na dalekonosnou ránu Zelený ani nezareagoval, protože přes chumel hráčů nic neviděl. Za minutu se skvělým obraným zákrokem prezentoval Kuhn, když balón odkopával z brankové čáry. Do poločasu nás musel několikrát podržet Zelený, abychom neinkasovali druhou branku a to se mu povedlo.

Po druhé půlce muselo Zelenému dost dlouho zvonit v uších, protože tolik tyčí snad v životě během jednoho utkání nezažil. V sedmnácté minutě letěl míč po ose noha Zeleného – tyč – tyč – náruč Zeleného. V jednadvacáté opět tyč hostí, ale bohužel v té samé minutě jsme i inkasovali, když soupeř využil přečíslení. Za dvě minuty opět tyč hostí. Až nyní jsme se začali prosazovat i my, Zelený našel dlouhým výhozem volného Kokeše, jenž míč po zpracování poslal z úhlu do branky Brandýska. Alespoň jeden bod nám zajistil Kozák, který si poradil se situací sám před brankářem. V tomto utkání jsme byly šťastnějším týmem a za bod můžeme děkovat brankové konstrukci a také skvělému Zelenému v bráně.

Sestava: Zelený – Ševic, Kokeš, Tomeš, Chvoj, Kozák, Koníček, Kuhn, Abrhám

Branky: 24. Kokeš, 25. Kozák


RSC Čechie Slaný „D“ – 1. FC Horní Bezděkov 1:3 (0:3)

Utkání rozhodly individuální chyby, postupně Koníčka, Šlajrchrta a Čably, po kterých jsme třikrát v průběhu prvního poločasu inkasovali. Pořádně jsme začali hrát až ve druhém poločase, zlepšený výkon korunoval gól. Šest minut před koncem po akci Chvoje se osamocený Čabla před bránou nemýlil. V následujících minutách jsme Bezděkov sevřeli před jeho bránou, ale kýžené zdramatizování nepřišlo pro střeleckou impotenci, nejblíže k druhé brance měl Koníček, který bohužel netrefil prázdnou bránu a my tak prohráli s jinak velice přijatelným soupeřem..

Sestava: Zelený ­– Čabla ©, Folda, Chvoj, Kalík, Koníček, Liška, Rosenberg, Šlajchrt

Branka: Čabla


RSC Čechie Slaný „D“ – AFC Celtik Kladno „B“ 0:4 (0:2)

Hosté na nás od úvodu vlítli a dostali se do několika jednoznačných šancí, ovšem své kvality prokázal Zelený a držel nás nad vodou. Postupem času se síly vyrovnaly a v ten okamžik paradoxně přišly dva góly do naší sítě. Ve druhé půli se hrálo velice otevřené utkání i díky soupeřově power-play, bohužel festivalu neproměněných šancí jsme se účastnili především my. Soupeř pozvánku odmítl a naopak nám v době největšího tlaku ukázal jednoduchý a účinný protiútok, kterým utkání zlomil. Následná čtvrtá branka přišla při našem pokusu o hru bez brankáře, když Koníčka v bráně nechali spoluhráči vykoupat.

Sestava: Zelený ­– Čabla ©, Folda, Chvoj, Kalík, Koníček, Liška, Rosenberg, Šlajchrt