CÉČKO BEZ BODU

Autor: , 15.1.2011

V dnešních dvou zápasech naše rezerva dvakrát prohrála, jediným pozitivním momentem byla céčková premiéra talentovaného Michaela Hartmana, který svým výkonem jako jeden z mála nezklamal.

Na začátku prvního zápasu byl na palubovku na místo levého obránce symbolicky položen dres s číslem 5 a minutou ticha se uctila památka Michala Pantya. První poločasu navíc odehrála „vzpomínková“ sestava Šváb – Čížek, Perníček, Průcha, Ševic, Tomeš a Žák.

MCE Slaný „B“ – RSC Čechie Slaný „C“  5:2 (3:1)

Hned od úvodu nás domácí zatlačili na vlastní polovinu a v páté minutě přišlo vyústění tlaku, kdy se ujala střela na vzdálenější tyč, na kterou Šváb nedosáhl. Za další dvě minuty to bylo již o dvě branky., první pokus Šváb reflexivně vyrazil, ale k naší smůle pouze do Tomeče, od kterého se míč odrazil zpět do brány. O snížení se pokusila dvojice Průcha – Perníček, když druhý jmenovaný netrefil balón na zadní tyči po krásné přihrávce od Průchy. S dalším pokusem rychle přispěchal Čížek, ale jeho bodlo k tyči vyrazil brankář. Ale druhá střela v podání Čížka byla již gólová, ne sice přímo, protože vyražený balón musel do sítě doklepnout Tomeš. Bohužel jsme do poločasu stačili dostat třetí branku.

V úvodu druhé půle se představil mladíček Hartman, jenž na půlce vybojoval balón a následně trefil tyč. Bohužel jsme se nevyvarovali dalších chyb, například když jsme umožnili hráči MCE projít přes dva hráče až před Švába a ten již nedokázal s touto situací nic udělat. Ve dvacáté minutě přišla druhá naše branka, Žák našel Koníčka, jenž míč posunul na volného Ševice a ten plackou míč pohodlně uklidil do sítě. V šestadvacáté minutě přišla i pátá branka do naší sítě, Koníček si míč při obranném skluzu srazil do brány. V poslední minutě jsme mohli korigovat skóre, ale to bychom museli proměnit 10m. kop.

Sestava: Šváb – Ševic©, Tomeš, Žák, Čížek, Perníček, Průcha, Hartman, Koníček, Kuhn

Branky: 13. Tomeš, 20. Ševic


1.FC Slavoj Kladno – RSC Čechie Slaný „C“  6:1 (2:1)

Druhý zápas jsme začali chybou, kdy jako poslední ztratil Koníček, volný hráč byl sám před Zeleným a míč pohodlně uklidil k tyči. Záhy to bylo 2:0, když se jeden z domácích obtočil okolo Ševice a přesně zamířil. V té samé minutě se nám povedlo snížit, Kuhn vybojoval na půlce hřiště míč, vyvezl ho a naservíroval Žákovi před bránu. Ten zcela sám se mohl i zeptat brankáře kam to chce. Následně Hartman našel Průchu, ale jeho pokus zastavila tyč. Vyrovnání mohlo přijít v jedenácté minutě, ale Průcha neproměnil 10m. kop. Do poločasu nás ještě musel dvakrát podržet Zelený.

V první minutě druhého poločasu dostali domácí výhodu trestného kopu, střelu z něj zastavila až tyč. V devatenácté minutě nám domácí odskočili na rozdíl dvou branek, to Zelenému prošla do brány střela na bližší tyč. Za chvíli přišla další, obrana se rozestoupila před domácím hráčem, jak moře před Mojžíšem, a ten se najednou objevil sám před Zeleným – 4:1. Poté chyboval Kuhn, jenž ztratil jako poslední, domácí útočník si následně obešel i Zeleného a pohodlně zasunul do prázdné brány. Snížit mohl Průcha, ale sám před brankářem nedal. Další pokus o snížení měl Žák, ale 10m. kop také neproměnil. V poslední minutě domácí přidali šestou branku přes celé hřiště. A my opět nedali 10m. kop, tentokráte novic Hartman.

Sestava: Zelený – Ševic©, Tomeš, Žák, Průcha, Hartman, Koníček, Kuhn

Branky: 5. Žák