CÉČKO SE 4 BODY

Autor: , 29.1.2011

Naše druhá rezerva pokračuje ve své krasojízdě okresní soutěží I. třídy, v dalším hracím dnu získala čtyři body a drží se po 13 zápasech v horní polovině tabulky, čímž překonává předsezónní očekávání. K zisku momentálních 23 bodů jsme loni potřebovali celý ročník, tedy 22 zápasů. Níže je report Kuby Macáka.

TEFAL Bohemia Praha – RSC Čechie Slaný „C“ 2:3 (1:3)

Ani jsme se nestačili na hřišti rozkoukat a už jsme prohrávali, v sedmé vteřině Zeleného překonal domácí útočník. Z vedení se domácí neradovali dlouho, po pár minutách se míče zmocnil Hartman, prošel přes dva hráče a střelou na bližší tyč překonal brankáře. A za další minutu jsme již vedli, Koníček poslal míč před bránu, kde ho do sítě dorazil Holub. Náskok mohl navýšit Kuhn, ale jeho střelu k tyči vyrazil brankář na roh. A tak třetí branku zaznamenal až Hartman v třinácté minutě, kdy utekl po čáře a přesně zakončil. Do poločasu musel také svůj um předvést Zelený, před kterým se objevil volný hráč, ale s jeho střelou si poradil.

V druhém poločasu první šanci připravil Dlugi pro Kuhna, ale jeho střela olízla jen tyč. Ani střelec Průcha se neprosadil, když jeho pokus zneškodnil povedeným zákrokem domácí brankář. Naopak od inkasování nás zachránil Holub, jenž zastavil míč na brankové čáře. Ale v předposlední minutě se domácí dočkali. Po velikém závaru se k odraženému míči dostal volný hráč a zamířil přesně. Mohli jsme o body i přijít, ale v posledních vteřinách jsme se dokázali ubránit asi deseti šancím domácích a připsali si důležité tři body.

Sestava: Zelený – Ševic, Dlugi, Kuhn, Průcha, Tomeš, Koníček, Hartman, Holub

Branka: 5. a 13. Hartman, 6. Holub

FC Tatran Zlonice „B“ – RSC Čechie Slaný „C“ 2:2 (2:0)

I ve druhém utkání dne jsme inkasovali jako první. To jsme nezastavili narůstající tlak domácích a umožnili jim z blízka dorážku. V sedmé minutě jsme šli do brejku třech na dva, ale Hartman tuto situaci vyřešil jen slabou střelou do brankáře, který okamžitě založil bleskový protiútok, ale Zelený byl na místě a s tímto pokusem si poradil. I v desáté minutě se zaskvěl opět Zelený, jenž vyrazil střelu z bezprostřední blízkosti. Bohužel do konce poločasu jsme ještě jednou inkasovali, kdy si nástřel před bránu do vlastní sítě srazil Holub.

Druhý poločas začal kombinaci dvojice Hartman – Koníček, po které druhý jmenovaný střílel těsně nad. S dalším pokusem přišel Průcha, ale jeho střela bodlem domácího brankáře nepřekvapila. Ve dvacáté minutě nám pomohla tyč a jako by právě tento okamžik nastartoval naši stíhací jízdu. Tu jako první podpořil Koníček, jenž si počkal na zadní tyči na přihrávku od Holuba. V předposlední minutě tvrdě vystřelil Kozák, jeho pokud brankář neudržel, ale dorážka Tomeše skončila na břevně. Vyrovnat se nám však nakonec povedlo, Holub ve skluzu uklidil míč do sítě a zajistil nám alespoň bod.

Sestava: Zelený – Ševic, Kozák, Kuhn, Průcha, Tomeš, Koníček, Hartman, Holub

Branky: 23. Koníček, 30. Holub