CÉČKO 3 BODY, DÉČKO 0

Autor: , 12.2.2011

Céčko trochu překvapivě vyhrálo zápas se Slatinou, aby následně ztratilo body s Hotelem Kladno. Bližší informace přinesl vedoucí mužstva Kuba Macák.

Déčko se kvůli několika absencím i v důsledku souběhu s céčkem sešlo s dvěma novými juniory v sestavě a na hře to bylo hlavně ze začátku znát. Přesto jsme sahali ve třetím utkání po překvapení, když jsme dvacet minut vedli nad lídrem tabulky FC Stochov. Shrnutí od vedoucího mužstva Adama Čably je k dispozici.

RSC Čechie Slaný „C“ –  SK Slatina 2:1 (0:1)

První minuty se nesly ve velikých příležitostech na obou stranách. Tu první vytvořil Holub, ale pro soupeře a ten mohl postupovat ve třech na dva naše obránce. Zelený si však počkal na střelu a balón vyrazil. Vzápětí jsme šli do brejku my, ale se střelou Kuhna si hostující brankář poradil stejně jako náš. Poté musel dvakrát zasahovat Zelený a vždy si poradil. Až v desáté minutě přišla první branka, bohužel do naší sítě. Na tečovanou střelu byl Zelený již krátký. Do poločasu mohl ještě vyrovnat Kozák, ale jeho pokus z poloviny hřiště zastavila tyč.

Druhý poločas začal tyčovou symphonii. Začali ji hosté v šestnácté minutě a pokračoval v ní Průcha dvě minuty na to. Až ve dvacáté minutě se nám povedlo vyrovnat. Po faulu hostí Průcha rychle rozehrál na Kozáka, ten míč nastřelil před bránu, kde ho do sítě tečí uklidil Hartman. Následně chyboval kapitán Ševic, ale Zelený si se střelou poradil. Po ztrátě Kozáka šel další hráč sám na Zeleného, udělal mu kličku, ale naštěstí pro nás byla dlouhá a dostal se do zámezí. Utkání tak rozhodl Kozák minutu před koncem, když vystřelil od postranní čáry a míč zapadl na vzdálenější tyč. Pojistku mohl v poslední minutě přidat Hartman, ale sám před prázdnou bránou namířil vedle.

Sestava: Zelený – Ševic, Tomeš, Holub, Žák, Průcha, Kozák, Kuhn, Hartman

Branky: 20. Hartman, 28. Kozák

RSC Čechie Slaný „C“ –  SK Hotel Kladno 2:3 (2:2)

V první minutě jsme si vytvořili dvě šance a hned tu druhou využili. Nejdříve se před bránu probojoval Hartman, ale bodlem pálil vedle. Následně se obranou doslova protancoval Kozák a ten mířil již přesně. Jenže zanedlouho bylo vyrovnáno, to se ujala střela z pravé strany. Svoje štěstí zkoušel Průcha, ale jeho pokus zastavil bránící hráč. Ani Kozák neměl štěstí, jeho střelu zastavil hostující brankář. Poté musel zasahovat Zelený. Minutu před koncem jsme ovšem již poločasu, když z rohu hřiště poslal jeden z hostů přihrávku před bránu, ta prošla kolem dvojice Kozák – Průcha bez povšimnutí a tak si na ní naběhl útočník hostí a pohodlně skóroval do poloodkryté brány. Ale zanedlouho se nám povedlo vyrovnat, Hartman patou poslal míč na zadní tyč, kde jej do sítě uklidil Průcha.

Druhý poločas zachytil Zeleného v dobré formě, nejdříve zlikvidoval nájezd jednoho z hostí a následně zneškodnil i senzačně dorážku na zadní tyči. Poslat nás do vedení mohla dvojice Kozák – Průcha, ale brejk vůbec nezakončili a míč zadrbali. A tak přišel trest v podobě vedoucí branky Hotelu. Mohlo být dokonce ještě hůř, ale po další akci nás zachránila tyč. V poslední minutě jsme dostali možnost na vyrovnání v podobě 10m. kopu, ale Průchu vychytal brankář.

Sestava: Zelený – Ševic, Tomeš, Holub, Žák, Průcha, Kozák, Kuhn, Hartman

Branky: 1. Kozák, 14. Průcha

RSC Čechie Slaný „D“ – FC FOBOZ Slaný „C“ 0:6 (0:4)

Naivní chyby v obraně pramenící z nezkušenosti silný FOBOZ během prvního poločasu trestal a zaslouženě jej vyhrál. Ve druhém již polevil na tempu a i my jsme si dokázali vybracovat několik nadějných situací, v té největší Folda nastřelil břevno. FOBOZ byl dneska pravděpodobně našim nejsilnějším soupeřem.

RSC Čechie Slaný „D“ – SK OMASK KOVO Kladno „B“ 1:7 (0:2)

Druhý zápas jsme hráli výrazně lépe než první, přesto byl soupeř o něco lepší, během prvního poločasu jsme dvakrát inkasovali a nedotáhli žádný z nadějných pokusů. Na začátku druhého poločasu po střele Dlugiho dorazil vyražený míč Čabla a získali jsme naději. Bohužel jsme ji zase rychle ztratili, prakticky z dalšího útoku hostí jsme nešťastně inkasovali, když útočník omylem nasměroval přihrávku na bližší tyč, což Šváb nečekal. V dalších minutách hráli hosté trpělivě z obrany a trestali naše chyby v přechodové fázi, takže jsme nakonec přes zlepšení prohráli o stejný počet branek jako s FOBOZem.

Branka: Čabla

RSC Čechie Slaný „D“ – FC Stochov 2:5 (2:1)

Ve třetím duelu jsme překvapivě hráli s dosud vedoucím celkem tabulky vyrovnanou partii, dvakrát jsme se dokonce dostali do vedení. Nejdříve si Dlugi při přečíslení 3 na 1 vyměnil nahrávku s Čablou a prostřelil gólmana. Po vyrovnání nám vedení vrátil Koníček, který prošel po lajně a taktéž dobře vystřelil. Ve druhém poločase jsme přečkali úvodní stochovský nápor, ale poté přišel smolný gól, když nikým netečovaná šouravá přihrávka skončila v bráně. Soupeř potom zabral a dostal se do vedení 2:4, než jsme se dostali k nějakým šancím i my. Když ovšem Eberle nedal nájezd na gólmana, Folda nebyl sám před bránou dostatečně obratný, Sklenička přečíslení 2 na 1 řešil nepřesnou střelou a Koníček přestřelil prázdnou bránu, tak soupeř zaslouženě vyhrál.

Branky: Dlugi, Koníček

Sestava „D“: Šváb – Čabla (c), Dlugi, Eberle, Folda, Kejmar, Koníček, Sklenička